Hollanda'dan yeni sosyal yardım yasası

Hollanda'dan yeni sosyal yardım yasası

Hollanda yeni yasa ile Türkiye’de malvarlığı olanların sosyal yardımını kesmekle kalmayacak, mal varlığı konusunda yalan söyleyenler aldıkları paraları geri ödeyecek.

AMSTERDAM - Hollanda'da yeni sosyal yardım yasası tartışılıyor. Mevcut durumda, başka bir ülkede malvarlığı bulunmasına rağmen bu konuda gerçek dışı bilgi veren kişilerin aldıkları yardımlar zaten kesiliyor, ancak yaşam standartları düşmesin diye sosyal yardımları kesilmiyordu. Yeni yasa tasarısı, bu kişilerin yurt dışındaki malvarlıklarını hemen satmaları, hala geçinemiyorlarsa yardım için başvurmaları esasına dayanıyor.

Türkiye gibi ülkelerdeki malvarlıkları konusunda yalan söyleyenlerden ise ödenen tüm sosyal yardım geri istenecek. Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Tamara van Ark, yolsuzlukluk yapanların yeniden bir çuval dolusu para ile ödüllendirilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyerek yasaya destek istedi.

 

Meclisin çoğunluğunun desteğini alan yasanın kabul edilmesine kesin gözüyle bakılırken, yasa Hollanda'da yaşayan yaklaşık 405 bin gurbetçiyi de zora sokacak.

"AKP'nin gurbetçilere hediyesi"

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazeteci Oktan Erdikmen, bu yasanın AKP hükümetinin referandum öncesinde Avrupa ülkelerine karşı yürüttüğü politikaların sonucu olduğunu söyledi. "Türkiye'de üç beş oy fazla alacaklar diye, milyonlarca gurbetçiyi zor duruma düşürdüler. Avrupalılara Nazi, faşist diyerek hakaret ettiler. Onlar da hırslarını buradaki vatandaşlarımızdan çıkarıyorlar" diye konuşan Erdikmen, İmamoğlu'nun seçilmesinin, Avrupa ülkeleriyle yeniden dostluk kurulması ve gurbetçilerin rahat nefes alması için bir fırsat olacağını savundu.

HABERE YORUM KAT