'Hollanda'da oylar çantada keklik değil'

'Hollanda'da oylar çantada keklik değil'

Hollanda UETD Başkanı, 300 bin Türk seçmenin oyunun çantada keklik olmadığını belirterek, "Türk toplumunun popülist laflara karnı tok" dedi.

ROTTERDAM - AK Parti'nin Avrupa kolu olarak faaliyet gösteren Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Hollanda'da bir istişare toplantısı düzenledi. Hollanda'daki Türk sivil toplum örgütlerinin ve siyasetçilerin katıldığı toplantıda konuşan UETD Hollanda Başkanı Turan Atmaca, yerel seçimlerde kayıtlı yaklaşık 300 bin Türk seçmenin olduğunu belirterek “Oy kullanma bir külfet değil, tam tersine ayrıcalıktır, imkandır, fırsattır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz, gücünüzü en etkin şekilde gösterebileceğiniz yer sandıktır. Hollanda’nın tamamında sandıkları doldurmanızı bekliyorum. Unutmayın, temsil edilmediğiniz yerde söz hakkınız yoktur. Siz sahip çıktığınız sürece, bu millet Hollanda’nın dört bir tarafında temsil edilecektir” ifadelerini kullandı.

'Popülist laflara karnımız tok'

Bütün partilerin Türk vatandaşlarının oylarının çantada keklik olmadığını bilmesi gerektiğini vurgulayan Atmaca, “Yaşadığımız şehirlerde bizlere nasıl hizmet edecekler. Bu konuda  bizleri ikna etmeleri gerekiyor. Hollanda’da yaşayan Türk toplumunun popülist laflara karnı toktur. Bizler tarih boyunca hiçbir milleti sömürmedik ve hiçbir millete soykırım yapmadık. Türkiye ve Hollanda’da yaşayan Türk toplumu üzerinden siyaset yapmayalım ve dürüst olalım” ifadesini kullandı. Atmaca, Hollanda’da yaşayan Türklerin toplumun her alanında bulunduğunu ve faydalı işler yaptıklarını belirterek yöneticilerin ve Hollandalıların bunu bilmesi ve görmesi gerektiğini söyledi. 

Toplantıda, Denk Partisi, Nida Partisi, Birlik Partisi, İşçi Partisi (PvdA) ve Demokratlar 66 (D66) adına katılan temsilciler de yerel seçimlere yönelik konuşma yaptılar.

HABERE YORUM KAT