Hollanda polisi: Şüpheli Türk

Hollanda polisi: Şüpheli Türk

Hollanda polisi, bugünkü saldırıyla bağlantılı olduğunu düşündüğü Gökmen Tanış adlı bir Türk'ün fotoğrafını yayımladı.

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir saldırgan tramvayda yolculara ateş açtı. Saldırıda 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin ise yaralandığı belirtiliyor. Hollanda polisi saldırıyla ilgili şüphelinin 37 yaşında bir Türk olduğunu duyurdu.

BBC Türkçe'ye konuşan Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

Türk iş adamı Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." dedi.

RTV Utrecht haber kanalının haberine göre Gökmen Tanış daha önce de birkaç kere gözaltına alındı. Tanış'ın 2013'te Utrecht'te aynı bölgede havaya ateş açtığı ifade ediliyor. 1981 Türkiye doğumlu Tanış'ın 2017 yılında bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla 2 hafta önce hakim karşısına çıktığı belirtildi. Gökmen Tanış'ın kadına hakaret, polisi tehdit ve hakaret, madde etkisinde araç kullanmak, bisiklet hırsızlığı, gasp ve nezarethaneye tuvaletini yapmak gibi suçlardan yargılandığı ortaya çıktı.

Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Saldırgan kırmızı bir arabaya binerek olay yerinden uzaklaştı. Polis saldırganın saklandığı değerlendirilen bir binayı abluka altına aldı. Binaya operasyon düzenliyor. Olay yerine terör uzmanı ekipler de yönlendirildi. Helikopterler de havadan takip yapıyor.

Utrech polisi, şüphelinin Gökmen Tanış isminde bir Türk vatandaşı olduğunu duyurarak Twitter'dan bu fotoğrafı paylaştı...

Kaynak: Halk Tv - Hollanda'daki saldırganla ilgili detaylar ortaya çıkıyor!

HABERE YORUM KAT