‘Holdingleri değil, gurbetçileri kurtaralım‘

‘Holdingleri değil, gurbetçileri kurtaralım‘

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, "Avrupa’da ‘faiz günah, kar payı hak’ denerek usulsüz şekilde camilerde toplanan paraları iç eden holdinglere değil, 70 bin holding mağduruna sahip çıkalım" dedi.

ANKARA - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Avrupa’da yaşayan holding mağduru gurbetçilerin sorunlarını Meclis kürsüsüne taşıdı.

"Malum holdingler kurtarılmak isteniyor"

Hazırlanan Torba Yasa’nın içinde yine AKP’nin tüm torbalarında olduğu gibi şirket kurtarmalar olduğunu söyleyen Çakırözer, “Bu yasa ile yıllarca Avrupa’daki gurbetçi kardeşlerimizin dini duygularını istismar ederek dolandıran malum holdingler de  kurtarılmak isteniyor. Bu holding bezirganları, daha kanun komisyona gelmeden holding hisseleri üzerinde spekülasyon yarattı. Bu spekülasyonlar komisyon aşamasında da sürmüştür" şeklinde konuştu.

"Anayasaya aykırı şirket kurtarma operasyonuna hep birlikte 'dur' diyelim"

Çakırözer, "Millet bizi din istismarı ile dolandırılan vatandaşlarımıza bir tekme de biz atalım diye milletvekili seçmedi. Tam tersine onların dişinden tırnağından artırarak bu holdinglere verdiği paraların son kuruşuna kadar hakkını savunmak zorundayız. Anayasaya da aykırı bu şirket kurtarma operasyonuna hep birlikte 'dur' demeye davet ediyorum sizleri!” dedi.

"Devlet 70 bin yurttaşımıza destek çıkmadı, onları kaderlerine terk etti"

Çakırözer konuşmasına şöyle devam etti:

“90’lı yıllarda Avrupa’da camilerde ‘faiz günah, kar payı hak’ denerek usulsüz toplanan paralar bu holdingler tarafından iç edildi. Dolandırılan onbinlerce insanımız büyük travmalar yaşadı. İntihar edenler, aile düzeni dağılanlar oldu. Bugüne kadar devlet bu 70 bin yurttaşımıza destek çıkmadı, onları kaderlerine terk etti. 

Meclis eliyle vatandaşlarımızın hak araması engellenmek isteniyor

Ta ki, mahkemeler bu dolandırıcılara ‘dur’ diyene kadar. Para kaptıran mağdur vatandaşlarımızın haklarını iade etti. Paralarının faiziyle ödenmesine hükmetti.

Yargıtay mahkeme kararlarını onaylayınca bu holding yöneticileri paniklediler. Lobi çalışmaya başladı ve bu torbaya bu şirketlerin kurtarılması maddesi kondu. 

Meclis eliyle vatandaşlarımızın hak araması engellenmek isteniyor. Vatandaşlarımızın yıllarca hakkını aradığı alacakları, onları mağdur eden şirketlerin hissesine dönüştürülüyor. 

Mağdurlar, onları mağdur edenlerin ortaklar oluyor

Mağdurlar, onları mağdur edenlerin ortaklar oluyor. Ortak olunca bir şey değişmiyor, hem ellerinden bir şey kalmıyor hem de haklarını hukuk yolunda aramalarının önü kapanıyor. O hisselerin hiç bir maddi karşılığı olmayacak, ama o dolandırıcılar adı ‘a’ olsun ‘b’ olsun bu holdinglerin kaymağını yemeğe devam edecek."

HABERE YORUM KAT