HDP'nin Köln'de miting yapmasına tepki

HDP'nin Köln'de miting yapmasına tepki

Alman makamlarının "Türkiye'deki seçimler için Almanya'da seçim kampanyası yasağı kararı" almasına rağmen, HDP'nin yarın Köln'de düzenleyeceği açık hava mitingine izin vermesi tepki çekti.

BERLİN - Alman makamlarının 'yasak'a rağmen HDP'nin yarın Köln'de düzenleyeceği mitinge izin vermesi tepki çekti.

Almanya, 'Türkiye'deki seçimler için Almanya'da seçim kampanyası yasağı kararı' almıştı ancak bu karara rağmen Alman makamlar, HDP'nin Köln'de açık hava mitingi düzenlemesine izin verdi. HDP'ye verilen izin ise AK Parti tarafından tepkiyle karşılandı.

AK Partili vekiller, Almanya'nın Türkiye'deki seçimlerle ilgili taraf tuttuğunu, Türkiye'nin iç işlerine karıştığını ve kesinliklikle ikili ilişkileri zedeleyecek bir tutum içinde olduğuna dikkati çekti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu yaptığı açıklamada, Almanya'nın çifte standartlı tutumunu eleştirerek "Türkiye'yi tehdit eden her türlü unsur Almanya'da rahatlıkla her türlü eylemi yapabilirken, sözde seçim kampanyası yasağı sadece AK Parti için geçerli." dedi. 

Yeneroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Halk oylaması sürecinde AK Partili vekiller havaalanında karşılanıp halkla temas etmesinler diye peşlerine polis takılırken, 24 Haziran seçimleri öncesi görüyoruz ki HDP'li milletvekilleri Almanya'da terör örgütü PKK yapısının organizasyonuyla Almanya'nın her yerinde açık hava mitingleri, salon toplantıları yapmaktalar ve özellikle de Türkiye'nin iç güvenliğini tehdit eden unsurlarla birlikte Almanya'nın sessiz kaldığı bir seçim kampanyasını en güçlü biçimde yürütmekteler." 

 

HABERE YORUM KAT