Hamburg'u terk etmesi yasaklandı

Hamburg'u terk etmesi yasaklandı

Merkel - Erdoğan basın toplantısında "Gazetecilere özgürlük" tişörtü giyen Adil Yiğit'in Hamburg dışında ikamet etmesine ve aile birleşimi yapmasına izin verilmiyor.

HAMBURG - Erdoğan'ın Berlin'de, Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı 28 Eylül günkü basın toplantısı sırasında "gazetecilere özgürlük" tişörtünü gösteren gazeteci Adil (Ertuğrul) Yigit, şimdi de "Hamburg dışında ikamet edememe ve aile birleşimi yapamama yasağıyla karşı karşıya" kaldı. 

Yaklaşık iki ay önce oturma izni verilmeyen ve "Türk pasaportunu geri aldığı için" Almanya'yı terk etmesi istenen Adil Yigit'le ilgili haberlerin basında yer almasının ardından açıklama yapan Hamburg Yabancılar Dairesi, oturma izni sorunu olmayacağını savunmuştu.

Ancak daire, sadece 2 aylık ve Hamburg ikameti ile sınırlandırılmış oturma izni verdi. Avukatı aracılığıyla iptal edilen oturma iznini yeniden almaya çalışan ve yaklaşık 40 yıldır Almanya'da yaşayan Hamburglu Türk gazeteci Adil Yiğit, sadece 16 Şubat 2019'a kadar verilen sınırlı oturum ve çifte yasağa bir anlam veremiyor.

Önce fotoğraflar sonra izin gitti

Yigit, yaptığı açıklamada, "Ben basın toplantısında sadece 'Gazetecilere özgürlük' diye tişörtümü gösterdim. Ardından garip şeyler oldu. Önce bilgisayarımdaki ve fotoğraf makinemdeki tüm fotoğraflarım silindi. Ardından 40 yıllık oturma iznim gitti. Türkiye'ye gitmemi ve oradan yeniden başvurmamı istediler. Sözde o zaman oturum vereceklermiş. Gidince, beni bırakırlar mı, ya da oturma izni verilir mi belli değil. Olay basına yansıyınca yaptıklarının skandal olduğunu fark ettiler. Haberleri bile yalanlamaya çalıştılar" dedi. 

'Merkel'i protesto etseydim...'

Oturma izninin birinci sayfasında 16 Şubat'a kadar süre bulunan ve ikinci sayfasında ise, "Hamburg'dan çıkış yasağı ile ailesini getirme yasağı yer alan" bölüme şaşkınlıkla baktığını belirten 60 yaşındaki Yigit, şöyle devam etti:

"Şimdi de, Hamburg dışında bir yerde oturmamı yasakladılar. Ayrıca, aile bireylerimi yanıma getirmem de resmen yasak. Ne yapıyor bu daire anlayamıyorum. Avukatımla olaya itiraz ediyoruz."

ekran-resmi-2019-01-16-11.49.27.png

 

HABERE YORUM KAT