Hakim ve savcılar başörtüsü takamayacak

Hakim ve savcılar başörtüsü takamayacak

Almanya'nın Bavyera eyaletinde hakim ve savcıların başörtüsü takabilmesi yönünde yapılan başvuru reddedildi. Anayasa Mahkemesi, başörtüsü, haç ve kipa gibi sembollerin tarafsızlığa aykırı olduğuna hükmetti.

MÜNİH - Almanya'nın Bavyera eyaletinde hakim ve savcıların başörtüsü takabilmeleri yönünde yapılan bir başvuru, Bavyera Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.

İslami bir derneğin mahkemelerdeki başörtüsü yasağına yönelik itirazını karara bağlayan mahkeme, duruşmalarda dini veya ideolojik sembollerle giysilerin giyilemeyeceğini ancak mahkeme salonlarında haç bulunabileceğine hükmetti.

Dini dernek, itirazını mahkemelerde haç işareti bulunuyor olması nedeniyle yapmış ve farklı dini gruplar arasında eşitsizlik olmasının anayasaya aykırı olduğunu savunmuştu. Mahkeme, salonlarda haç işaretinin olmasının, hakim ve savcıların dini ve ideolojik semboller taşımalarından ayrı bir durum olduğunu savundu. 

Bavyera eyaletinde mahkeme salonlarında haç işareti bulunuyor ancak hakim ve savcılar, başörtüsü, haç, kipa gibi dini semboller takamıyorlar. 

HABERE YORUM KAT