Gurbetçiyi boşuna suçlamayın

Gurbetçiyi boşuna suçlamayın

Gurbetçilerin 878 bin kez köprü ve otoyollardan para ödemeden geçtiğine ilişkin Sayıştay verilerine, Avrupa'da yaşayan yurttaşlarımız "OGS ve HGS çalışmıyor, yetkililer bir şey olmaz diyor" şeklinde cevap verdi.

Sayıştay raporlarına göre, geçen yıl 878 bin yabancı plakalı araç, köprü ve otoyollardan geçerken ödemesi gereken 64 milyon 500 bin lirayı ödemeden yurtdışına çıktı. 

Bu haberler ve eleştiriler üzerine gözler yeniden Avrupa'da yaşayan ve uçak biletleri çok pahalı olduğu için Türkiye'ye arabayla gitmek zorunda kalan Türk vatandaşlarına çevrildi.

Haberin ardından gazetemizi mesaj yağmuruna tutan okurlar, "OGS ve HGS okumuyor. Bazı yerlerde nakit para alabilmek için kasten yaptıklarını söylüyorlar. Biz arabamıza her ikisini de taktık. Ancak okumayınca, "Sorun olmaz, devam edin" diyorlar" ifadelerini kullandılar.

Mesaj gönderen bir başka okur ise araç kiralarken OGS - HGS hesaplamasına dikkat edilmesini isterken, kendisine araba kiralama firması tarafından 2 kat fatura çıkarıldığını belirtti. 

Çok sayıda okur ise kendilerinin OGS ve HGS ücretlerini ödediklerini dile getirdi.

Açıklamaların ardından gözler yabancı plakalı araçların cezalarını ödemeden Türkiye'den ayrılamayacakları düzenlemesini geçiren ancak bunu da uygulayamayan hükümete çevrildi. 

CHP, konuyla ilgili olarak, yurt dışı plakalı arabalara yıllık vinyet satılması önerisinde bulunmuştu.

Kaynak: Almanya haberleri

HABERE YORUM KAT