Gurbetçinin altınlarına el koyuldu

Gurbetçinin altınlarına el koyuldu

Düsseldorf gümrüğü, Türkiye'den gelen bir yolcunun çaydanlığın içine gizlemeye çalıştığı altınları X-ray kontrolünde yakaladı. Altınlara el konuldu, vergi kaçırmaktan soruşturma başlatıldı.

DÜSSELDORF - Almanya'ya gelirken bir miktar altın getirmek isteyen bir Türk yolcu, havalimanında gümrük yetkililerine yakalandı. 4 bileziği bir çaydanlığın içerisine gizlemeye çalışan ve 10 Eylül'de İstanbul'dan Düsseldorf'a gelen yolcunun valizinde yapılan kontrolde, bilezikler X-Ray cihazı sayesinde tespit edildi.

Havalimanında gümrüğe tabii ürünü olmayanların geçtiği yeşil bölgeden ilerleyen yolcu, yetkililerin valizini kontrol etmesi üzerine, bilezikleri Türkiye'den aldığını ancak faturasını unuttuğunu söyledi. 

24 ayar bileziklerin değerinin yaklaşık 4.500 avro olduğunu kaydeden yetkililer, yolcu hakkında olası bir vergi kaçırma şüphesi nedeniyle suç duyurusunda bulundular. Bileziklere soruşturma sonuna kadar el konuldu.

Türkiye'den Almanya'ya gelirken, yanınızda en fazla kişi başı 400 avroluk ürün getirebilirsiniz. Daha yüksek miktardaki  tüm ürünlerin gümrüğe bildirilmesi gerekir.

Yanınızda bulundurabileceğiniz para miktarı da yetişkinler için kişi başı 9.999 avroyu geçtiği takdirde gümrüğe bildirilmeli. 

HABERE YORUM KAT