Gurbetçinin AKP plakası zaferi

Gurbetçinin AKP plakası zaferi

Avusturya’da yaşayan Trabzonlu Mustafa Kantarcı, AKP 61 plakası siyasi olduğu için iptal edilince, dava açıp plakayı geri aldı.

TRABZON - Trabzonlu Mustafa Kantarcı, 1973’te çalışmak için gittiği Avusturya’ya yerleşti. Özel sektörde çalışan ve bir süre önce emekli olan Kantarcı, 2016’da satın aldığı cipine, AK Parti’yi simgeleyen harflerle, memleketinin plaka kodunun yazılı olduğu ‘KI AKP 61’ yazılı özel plaka aldı. Avusturya makamları, 6 ay sonra

Kantarcı’ya gönderdiği yazıda siyasi olduğu gerekçesiyle plakanın iptal edildiğini bildirdi. İtirazlarından sonuç alamayan Kantarcı, plakayı sökmek zorunda kaldı. Aracına başka bir plaka verilen Kantarcı, olayı yargıya taşıdı. Avusturya yargısı, Mustafa Kantarcı’yı haklı buldu ve sökülen özel plakasının iade edilmesine karar verdi. Geri aldığı plakasını yeniden otomobiline takan Kantarcı ilk iş memleketi Trabzon’a gitti. 

Plaka yüzünden çok baskı gördüğünü söyleyen Kantarcı, “Akrabalarım bana ‘Plakayı geri ver, başına bir şey gelir’ dediler. Ama ben kararlıyım, vermeyeceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum