Gurbetçi vatandaş, açlık grevine başladı

Gurbetçi vatandaş, açlık grevine başladı

Yasal olarak çalışmadığı için oturma iznini uzatmadığı ve sınır dışı etmek istediği Servet Çalışkan, açlık grevine başladı.

PARİS - 9 yıl önce Fransa'ya yerleşen Türk vatandaşı Servet Çalışkan, oturma izni uzatılmadığı ve sınır dışı edilmek istendiği için, Paris'te açlık grevine başladı. Fransa'da yayın yapan Türkçe haber sitesi Hodrimeydan'ın haberine göre,  mahkeme kararıyla Fransa'yı terk etmesi istenen Çalışkan, birlikte yaşadığı annesinin hasta olduğunu belirtmesine rağmen yetkilileri ikna edemedi. Bunun üzerine yabancıların tutulduğu gözetim evinde açlık grevine başlayan Çalışkan, konuyu kamuoyunun gündemine getirmeye çalışıyor.

Hata annesi Ayşe Işık da oğlu için kapı kapı dolaşarak destek arıyor. Anne Işık, Frasa'da valiye yazdığı mektupta, oğlunun oturma izninin uzatılmamasında herhangi bir suç unsuru bulunmadığını belirtti.

Oğlunun sınır dışı edilmemesini isteyen anne, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Oğlum benim hayatım, tek sığınağım. Oğlum doğası gereği zayıf ve narin yapılı ve buna ek olarak açlık grevi yaptığından dolayı 20 gün boyunca yemek yememiş beslenme sorunu var. Bu sabah ikinci kez hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Lütfen oğlumun sağlık durumunu göz önünde bulundurarak gerekli ilgiyi göstereceğinizi umut ediyorum. Oğlum Servet, hiçbir zaman kanunsuz bir işle uğraşmadı. Boş zamanlarında, Goussainville’deki Fransız-Türk çocuklarının Kültür ve Eğitim Derneği’nde gönüllü olarak çalışıp onlara yardım etti. Buna ek olarak, 19 Şubat Pazartesi günü bir kurum, oğlumu daimi olarak işe alacağını sözleşme imzalayacağını belirtti. Sayın Vali, cevabınızı beklerken sizden bir annenin ricası olarak bu talebimi lütfen kabul edeceğinizi umut ediyorum".

servet.jpg

HABERE YORUM KAT