Gurbetçi ailenin acı günü

Gurbetçi ailenin acı günü

Almanya'nın Aachen kentinde koronavirüs nedeniyle bir gurbetçi daha hayatını kaybetti. Baştürk Ailesi: Ailece karantinaya alındığımız için cenaze namazını kılıp, annemizi uğurlayamıyoruz, çok büyük bir acı yaşıyoruz...

AACHEN – Almanya'nın Aachen kentinde yaşayan Kütahyalı Baştürk Ailesi'nin ferdi anne Emine Baştürk(70), çarşamba günü hayatını kaybetti. Daha öncede farklı hastalıklardan dolayı tedavi gören Emine Baştürk, koronavirüse yenik düştü. Anne Emine Baştürk'ün vefatının ardından aynı binada oturan oğlu Ali Baştürk, Mehmet Baştürk ve kızı Fatma Baştürk, çocuklarıyla beraber evlerinde karantinaya alındı. Aachen Sağlık Dairesi'nin kararıyla ev karantinasına alınan Baştürk ailesinde koronavirüs testi pozitif çıkan aile üyeleri de bulunuyor.

"Annemizi uğurlayamıyoruz, büyük bir acı yaşıyoruz"

Ali Baştürk konuyla ilgili olarak “Büyük bir acı yaşıyoruz. Annemizi kaybettik, ardından ailece karantinaya alındığımız için cenaze namazını kılıp, annemizi uğurlayamıyoruz, burası çok büyük acı. Ama kurallara uymaktan başka çaremiz yok. Geçmişte yöneticiliğini yaptığım Aachen Yunus Emre Cami Derneğimiz, cenaze defni için gereken hazırlıkları yapıyor sağ olsun arkadaşlar. Annemin acısı nedeniyle Berlin Büyükelçiliğimiz, Köln başkonsolosluğumuz ve Din Hizmetleri Ataşeliğimiz bizi arayarak, taziyelerini ve desteklerini bildirdiler. Devletimizin bize gösterdiği bu yakınlık, acımızı bir nebze olsun hafifletiyor“ ifadelerini kullandı.

Cenaze Türkiye'ye gönderilecek

Hayatını kaybeden Emine Baştürk’ün, Aachen Yunus Emre Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Frankfurt'a, oradan da kargo uçağı ile Kütahya'nın Domaniç ilçesine gönderilerek defnedilecek.

 


 

 

HABERE YORUM KAT
13 Yorum