Fransa'da öğrencinin başörtüsü dert oldu

Fransa'da öğrencinin başörtüsü dert oldu

Fransa Öğrenci Birlikleri Sözcüsü'nün başörtülü olması, ülkedeki sağcı siyasetçilere dert oldu. İçişleri Bakanı, şok olmuş.

PARİS - Fransa Öğrenci Birliği UNEF'in sözcüsü olarak bir televizyon kanalına röportaj veren Maryam Pougetoux, ülkedeki siyasetçilere dert oldu. Öğrenci hareketleri ve grevlerle ilgili görüşlerini açıklayan gencin başörtülü olmasından dolayı, Fransız Kadın-Erkek Eşitliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa "endişeli" olduğunu dile getirdi. Euronews'in haberine göre kendini ilerici ve feminist olarak tanımlayan UNEF'in sözcsü olarak kendine siyasal İslam görüşüne sahip birini seçmesi nedeniyle endişeli olduğunu söyleyen bakanı destekleyen İçişleri Bakanı Gerard Colomb ise durumun şok edici olduğunu iddia etti. 

Bazı gençlerin IŞİD ideolojisi tarafından çekilmesinden korktuğunu kaydeden İçişleri Bakanı, "Benim annem kiliseye gittiğinde başını örterdi. Ama başörtüsü, kişinin, Fransız toplumundan farklı olduğunu ortaya koymak amacıyla giyindiği bir şey olmamalı. UNEF temsilcisi de burada o amaçla giymiş gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Maryam ise başörtülü olmanın IŞİD ile ne alakası olduğunu anlayamadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT