Fransa'da asker sokağa indi

Fransa'da asker sokağa indi

Fransa'da koronavirüs nedeniyle dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında sokağa çıkmak izin belgesine tabi olacak. İzne uymayanlara 135 avroya para cezası kesilecek. Sokak kontrolleri için 100 bin polis ve jandarma görevlendirildi.

PARİS - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sokağa çıkma yasağı ilanından sonra İçişleri Bakanı Christophe Castaner detayları açıkladı. Castaner, ülkede sokağa çıkmanın izin belgesine tabi olacağını ve uymayanların para cezasına çarptırılacağını duyurdu.

Uymayanlara 135 avroya kadar para cezası kesilecek

Fransız Bakan, halkın bu belge ile nereye gittiğini belirtmek zorunda olduğunu, sadece belge ile izne tabi olanların sokağa çıkabileceğini açıkladı. Fransızlara izine uymadığı takdirde 135 avroya kadar para cezası kesileceği açıklayan Bakan Castaner, “Görevimiz cezalandırmak değil ama gerekiyorsa cezalandırırız’’ dedi.

Castaner, bu uygulamanın kontrol edilmesi için ülke genelinde 100 bin polis ve jandarmanın görevlendirildiğini belirtti.

Diğer yandan Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, salgından hayatını kaybedenlerin sayısı 148'e, vaka sayısı ise 6 bin 633'e yükseldi. 

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüs nedeniyle ülke genelinde bugün yerel saatle 12.00'den itibaren serbest dolaşımın zorunlu haller dışında sınırlandırılacağını açıklamıştı. Macron, zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması gerektiğini, market, hastane ve işe gitmenin serbest olacağını söylemişti.

Fransa'da salgın nedeniyle tüm okul, kafe, restoran, bar, gece kulübü, sinema ve ticari iş yerlerinin kapatılmasına, sadece market, eczane, banka ve benzin istasyonlarının açık bırakılmasına karar verilmişti.

Fransız Bakan Castaner AB’nin dış sınırlarının kapatıldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum