Fransa ile Kaşıkçı gerginliği

Fransa ile Kaşıkçı gerginliği

Fransa, Türkiye'nin tapeleri vermediğini ve siyasi oyun oynadığını iddia etti. Ankara'dan "Terbiyesizlik" yanıtı geldi.

PARİS - Erdoğan'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin ses kayıtlarını Batılı ülkelerle paylaşıldığını açıklamasının ardından Fransa Dışişleri Bakanı'nın yaptığı "Bize vermediler" sözleri tartışma yarattı. 

Kanada ve Almanya söz konusu tapelerin kendilerine ulaştığını belirtirken, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian katıldığı bir programda tapelerin ellerinde olmadığını ileri sürdü. "Erdoğan yalan mı söylüyor?" sorusuna "Şu koşullar altında Erdoğan'ın siyasi bir oyun oynamaya çalıştığı anlamı çıkarılıyor" diye cevap veren bakana Ankara'dan tepki geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fransa Dışişleri Bakanı, her şeyden önce haddini aşmıştır, bir Cumhurbaşkanı ile nasıl konuşacağını bilmelidir. İkincisi, kendi liderleriyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da karıştırmasın. 'Haberim yok' diyebilir, fakat Sayın Cumhurbaşkanımızı siyasi bir oyun oynamakla itham etmesi son derece terbiyesizliktir. Yani bir dışişleri bakanı ciddiyetine yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT