Frankfurt Havalimanı, 3. terminali açıyor

Frankfurt Havalimanı, 3. terminali açıyor

Uçuş sayısının yüzde 9 artışla 518 bini geçtiği Frankfurt, ihtiyaç üzerine 3. terminalinin açılışını 3 yıl öne çekerek 2020'ye aldı.

FRANKFURT - Alman ekonomisinin rekor üzerine rekor kırması ve hava yolu taşımacılığında hem yolcu sayısında hem de kalkan uçak sayısında artış yaşanması nedeniyle, Frankfurt Havalimanı 2 olan terminal sayısını 2020 yılında 3'e çıkarıyor.

3 yıl öne çekildi

Ucuz hava yolu şirketlerinin inip kalkması için tasarlanan yeni terminalin inşaatında da sona yaklaşıldı. 3. terminalin açılması ilk olarak 2023 yılına göre planlanmıştı ancak yer ihtiyacı nedeniyle açılış tarihi öne alındı. 2018 yılında Frankfurt'a inip kalkması planlanan uçak sayısının yüzde 9 artışla 518 bin olması beklenirken, yeni terminalin 200 milyon avro yatırımla tamamlanması planlanıyor. Terminalin tamamlanmasının ardından Frankfurt Havalimanı'nın kapasitesinin 5 milyon yolcu daha artacağı ve 5 bin kişinin iş sahibi olacağı kaydediliyor.

AKP Milletvekili Burhan Kuzu, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında Frankfurt'a geldiğini ve havalimanının kapandığını iddia etmişti:

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum