Fotoşoplu modelle reklam yasağı

Fotoşoplu modelle reklam yasağı

ABD'de bir kozmetik zinciri, bilgisayarla kusursuz hale getirilen mankenlerin kullanıldığı reklamları, insanların moralini bozduğu gerekçesiyle yasaklama kararı aldı.

NEW YORK - ABD'de CVS adlı bir kozmetik zinciri, fotoşopla kusurları gizlenen mankenlerle yapılan reklamları 2020 yılından itibaren kullanmayacak.

Firmadan yapılan açıklamada gerçek olmayan modellerin insanların kusurlarına odaklanmalarını sağladığı için, psikolojik açıdan zararlı oldukları belirtildi. Araştırmalara göre güzellik ürünleri reklamlarındaki modelleri gören kadınların yüzde 80'i kendisini daha kötü hissediyor. İlkokul birinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin yüzde 42'si ise zayıflamaya çalışıyor.

Amerikan Sağlık Vakfı'nın gerçek dışı vücutların sağlığa zarar verdiğini açıkladığını belirten firma yetkilileri, 2020 yılından itibaren mağazalarında satılacak ürünlerin reklamlarında sadece gerçek modellerin kullanılmasına izin vereceklerini belirttiler.

CVS böylelikle, müşterilerin gerçek beklentilere girmesini ve ürünün mucize yaratmayacağını bilmesini sağlamayı hedefliyor.

Şirket, ABD genelindeki 9 bin 600 mağazasıyla yaygın kozmetik ürünleri satıcıları arasında yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT