Eş Başkanlar koalisyona sıcak bakmıyor

Eş Başkanlar koalisyona sıcak bakmıyor

SPD'nin sol kanadı temsil eden yeni eş başkanlar Walter-Borjans ve Esken ikilisi, partinin koalisyonda kalmasına sıcak bakmıyor.

BERLİN - Almanya’da Sosyal Demokrat Partinin (SPD) eş genel başkanlıklarına seçilen Norbert Walter-Borjans ve Saskia Esken, SPD'nin koalisyonda koalisyonla hükümetine kalmasına sıcak bakmıyor.

Eş genel başkanlar koalisyona sıcak bakmıyor

SPD, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ile kurduğu koalisyonla hükümette yer alıyor.

Özellikle partideki sol kanadı temsil eden Walter-Borjans ve Esken ikilisi, SPD'nin koalisyonda kalmasına sıcak bakmıyor.

Esken: SPD, son yıllarda kendisinden çok koalisyonu düşünüyor

Saskia Esken, genel kurulda yaptığı konuşmada, partisinin Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileriyle yaptığı koalisyona kuşkuyla bakmaya devam ettiğini belirterek, SPD’nin son yıllarda kendisinden çok koalisyonu düşündüğünü ifade etti.

Esken ancak SPD’nin bugün kabul edeceği yeni programla bu koalisyonun devam etmesi için bir fırsat vereceklerini kaydetti.

Walter-Borjans ve Esken, adaylık sürecinde yaptıkları açıklamalarda da CDU/CSU ile imzaladıkları koalisyon protokolünü yeniden müzakere ederek protokolde yer alan bazı maddelerde değişiklik yapmak istediklerini ifade etmişti.

CDU/CSU koalisyon protokolünde değişikliğe karşı

CDU/CSU ise koalisyon protokolünde değişiklik yapmak istemiyor.

Bu nedenle bundan sonraki dönemde SPD'nin koalisyon hükümetinde kalıp kalmamasına ilişkin tartışmaların yaşanması bekleniyor.

SPD'nin mayıs ayında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde 2014'e göre yüzde 11,4 oranında oy kaybetmesinin ardından Genel Başkan Andrea Nahles görevinden istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT