Erdoğan seçimlerin yenilenmesini istedi

Erdoğan seçimlerin yenilenmesini istedi

AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Ben bugüne kadar hiç konuşmadım, hep sustum ama artık yetti. Burada bir şaibe, yolsuzluk var" diyerek Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul belediye seçimlerinin yenilenmesi istedi.

İSTANBUL - AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul belediye seçimlerinin yenilenmesini istedi.

"İstanbul'da yolsuzluk olduğu bu kadar ortadayken bunun takipçisi olmayalım mı? Vatandaş 'bu seçim yenilenmeli' diyor. Dünyanın bir çok yerinde böyle durumlarda seçimler yenilenmiştir. Ülkemizde de bunun örnekleri var" diye konuşan Erdoğan "Ben bugüne kadar hiç konuşmadım, hep sustum ama artık yetti. Burada bir şaibe, yolsuzluk var. Bu açık ortada. Gidelim millete, milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz onu kabulleniriz. Olay bu kadar basit." ifadelerini kullandı.

Seçimlerde hile olduğunu iddia eden Erdoğan, "Bir şaibe, yolsuzluk var ve bunun ortadan kaldırılması hem YSK'yi aklayacaktır hem de milletimizin gönlü ferah hale gelecektir. Sandıkta memur değil de bankadaki sözleşmeli işçiler görevlendirilirse bunun üzerinde hala neyi düşünüyoruz? Maalesef 4-5 tane bankanın işçileri sandıklarda görevlendiriliyor. 'Bunu bizden kaymakamlar istedi' diyorlar. Eğer kaymakam böyle bir yanlış yapmışsa sen bu yanlışı uygulamak zorunda değilsin ve bu yanlışa da hak vermek durumunda değilsin. Çünkü yasa ortada. Ne diyor yasa? Memur diyor, yani 657" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum