'Erdoğan gurbetçilere telefon numaramı verdi'

'Erdoğan gurbetçilere telefon numaramı verdi'

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kendisinin telefon numarasını gurbetçilere vermesinin ardından telefonunun hiç susmadığını söyledi.

İSTANBUL - AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde  gurbetçilerle ilgili yaşadığı bir anısını anlattı.

“12 yıl boyunca trafikte sıkışan da, uçağını kaçıran da beni andı” 

Ulaştırma Bakanlığının zor bir bakanlık olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti’nde en fazla bu görevi yapan biriyim, 12 yıl yaptım. Uçan, kaçan, denizde yüzen, hareket eden her şey sizi ilgilendiriyor. Vatandaş yola çıktı, trafikte sıkıştı bana selam gönderir. Uçağını kaçırdı, beni anmadan edemez. Telefonu çekmiyorsa mutlaka beni hatırlar. Vatandaşla günlük yaşamımız çok içli dışlı. (Gülüyor) Bir gün şöyle bir olay başımıza geldi.

Cumhurbaşkanımızla Fransa’dayız. Gurbetçi 10 bin kişi var. 'Sorununuz var mı?' diye sordu. Onlar da ‘Memlekete giderken çok fazla yol çevirmeleri oluyor, zorluk çıkarıyorlar. Geçişlerde vizemiz olduğu halde zorluk çıkartıyorlar' dediler. O zaman başbakandı Sayın Cumhurbaşkanımız, dedi ki; 'Şimdi size bir numara veriyorum, o numarayı arayın.' Verdiği numara da benim cep telefonum. Eğer o çıkmazsa bir numara daha veriyorum dedi, verdiği ikinci numara da kendi numarasıydı. O andan itibaren telefonu kulağımdan ayıramadım, herkes arıyor numara doğru mu diye. Bir gece saat 02.00’de biri aradı; ‘Bakanım ben Bulgaristan’dan Türkiye’ye doğru geliyorum, lastiğim patladı ne yapayım.’ Dedim ki yedek lastik yok mu? Yok dedi. Bekle geliyorum dedim. (Gülüyor)" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT