'Erdoğan, Avrupalı Türkleri rahat bırakmalı'

'Erdoğan, Avrupalı Türkleri rahat bırakmalı'

YTB'nin Avrupa'da hafta sonu okulları açacak olması, Hollanda siyasetinde tepkiyle karşılandı. Başbakan Rutte, "Bu okullarda kurabiye pişirmeyi öğretmeyecekleri kesin" dedi.

ROTTERDAM - Türkiye'den genel olarak Avrupa'daki AKP yanlısı derneklere kaynak aktaran Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından başlatılan haftasonu okulları projesi, Avrupalı siyasetçiler tarafından tepkiyle karşılandı. 

Avrupa'nın birçok ülkesinde başlatılan projeyi rahatsız edici bulduğunu belirten Hollanda Başbakanı Mark Rutte,  "Hafta sonu okullarında öğrencilere kurabiye pişirmeyi öğretmeyecekleri kesin. Bu okullar Türkiye kökenli göçmenlerin Hollanda toplumuna uyumuna katkı sağlamayacak" dedi.

Hükümette yer alan Liberal Sağ Parti Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupalı Türkleri kontrol altına almak istediğini belirterek, Ankara'nın Hollandalı Türkleri rahat bırakması gerektiğini ve Türklerin kendi kararlarını özgürce alabilmelerini savundu.

Hükümet ortağı Demokratlar 66 Partisi de (D66) benzer açıklamalar yaparken, Sosyalist Parti (SP) hafta sonu okulları hakkında "Ankara'nın uzun kolunun başka bir örneği ve istenmeyen bir durum" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT