En güvenli hava yolu Qantas

En güvenli hava yolu Qantas

Dünyanın en güvenilir hava yolu şirketleri açıklandı. Avustralya'nın Qantas Hava Yolu birinci olurken, Türk şirketleri ilk 20'ye giremedi.

FRANKFURT - Airlineratings adlı internet sitesi, dünyanın en güvenilir hava yollarının listesini açıkladı. 409 hava you firmasının kaza, olay, filo yaşı ve müfettiş raporları gibi kıstaslara göre değerlendirmesini içeren araştırma yapan site, Avustralya'nın Qantas Hava Yolları'nı üst üste 4. defa dünyanın en güvenilir hava yolu seçti.

Türkiye'den Türk Hava Yolları dahil hiçbir firmanın listeye girmeyi başaramadığı değerlendirmede, en güvenilir hava yolları şu şirketlerden oluştu: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, İskandinavya Havayolları, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic ve Virgin Australia.

Son önümlü kazasını 2009 yılında yapan THY'nin dışında Delta ve American Airlines gibi iki büyük şirket de listede yer bulamadı.

En güvenilir ucuz hava yolları şirketleri listesinde de Lingus, Flybe, Frontier, HK Express, JetBlue, Jetstar Australia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling ve Westjet yer alırken, Türkiye'den SunExpress, Pegasus, Atlas ve Onur Hava Yolları bu listeye girmeyi başaramadı.

HABERE YORUM KAT