Elektronik sigara, kanser yapıyor

Elektronik sigara, kanser yapıyor

ABD'de elektronik sigara kullanan çok sayıda kişinin kansere yakalanmasının ardından, Sağlık Kurumu CDC, e-sigaralarda kullanılan bir kimyasalın kansere neden olduğunu tespit etti.

NEW YORK - ABD'de elektronik sigara kullanan çok sayıda kişinin kansere yakalanmasının ardından, ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Kurumu CDC, e-sigaralarda kullanılan yağın kansere neden olduğunu tespit etti.

Kurum tarafından incelenen farklı eyaletlerden toplam 29 kişinin, 29'unun da akciğerlerinde Vitamin E asetatı bulunduğu belirtildi. Söz konusu kimyasal maddenin, normalde kozmetik ürünlerinde kullanıldığı ifade edilirken, bunun akciğere temas etmesinin iltihaplara neden olabileceği kaydedildi.

İnceleme ekibinden Dr. James Pirkle, "aşırı derecede yapışkan" bir madde şeklinde tanımladığı vitamin E asetatın, solunum yoluyla akciğerlere girdikten sonra çıkmadığını söyledi.

CDC Genel Müdür Yardımcısı Dr. Anne Schuchat da elde edilen sonucun büyük bir buluş olduğunu vurgulayarak, "Bu, diğer bileşenleri devre dışı bırakmıyor, belki birden fazla sebep var, ancak yeni bulgular önemli. Elimizde güçlü bir neden var." ifadesini kullandı.

Almanya'da ise elektronik sigaraların Vitamin E esatatı içermesine izin verilmiyor. ABD'de çok sayıda eyalet, elektronik sigara satışını yasaklama kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT