Doğu, Almanya'da dünya ikincisi oldu

Doğu, Almanya'da dünya ikincisi oldu

Doğu Balyemez, Almanya'da düzenlenen piyano yarışmasında dünya ikincisi oldu.

AYDIN - 8 yaşındaki Doğu Balyemez, 22-26 Nisan'da Almanya'da düzenlenen "Musical Firework In Baden-Württemberg" yarışmasında Piyano Dünya ikincisi olarak dereceye girdi.

Aydın Ticaret Odası İlkokulu’nda okuyan ikinci sınıf öğrencisi Doğu Balyemez, katıldığı yarışmada elde ettiği derece ile Efeler halkını gururlandırdı. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay (CHP), Efeler ilçesinden dünyada büyük bir başarı elde eden Doğu Balyemez’e ödül verdi.

Doğu Balyemez’in babası olan Arif Balyemez ödül töreninde, “ Doğu, bu yarışmada piyano dalında 8 yaş kategorisinde dünya ikincisi oldu. Hızlı bir başarı oldu, bizim için mutluluk verici. Açıkçası bu kadar kısa sürede böyle bir başarıyı beklemiyorduk, Doğu oğlum olduğu için çok gururluyum.” diyerek sevincini paylaştı. 

Başkanı Atay, Efeler ilçesini gururlandıran Doğu Balyemez’e plaketini ve 2 bin TL para ödülünü takdim etti.

Ödülünü aldığı için sevinçli olan Doğu Balyemez yaptığı konuşmada “ Başta piyanoyu sıkıcı olduğu için sevmiyordum, uzun bir süre ara verdim. Temmuz ayında tekrar piyanoya başladım. Babam bana iyi bir öğretmen arıyordu ve buldu, onunla çalışarak çok iyi seviyeye geldim. Amerika’dan gelen bir profesöre, öğretmenim benim videolarımı izlettikten sonra beni çok beğenmiş, beni dinlemeye geldi ve Bulgaristan’da ki yarışmalara katılmamı söyledi. O zaman Almanya’da yaptığım kadar iyi bir derece de değildim. Almanya için çok çalıştım, Bethooven ve Schumann eserleri çaldığım konserde başarımla ikinci oldum.” diyerek, aldığı ödül için Atay’a teşekkür etti. 

Onur Durmuş (İHA)

HABERE YORUM KAT