Commerzbank kullanıcılarını bekleyen dolandırıcılık tehlikesi

Commerzbank kullanıcılarını bekleyen dolandırıcılık tehlikesi

Commerzbank müşterileri arasında bir dolandırıcılık yayılıyor. “Hesabınız için PhotoTAN kurun: Güncelleme gerekli” başlığı altında, kullanıcıların kişisel verilerini hedef alan bir e-posta gönderiliyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler...

Siber saldırılara hedef olanlar sadece siyasi aktörler değildir; dolandırıcılık vakaları günlük hayatta da düzenli olarak meydana geliyor. 2023 yılında Almanya'da toplam 134.407 siber suç polis tarafından kayıt altına alındı. Bildirilmeyen vakaların sayısının çok daha yüksek olması muhtemel olduğundan, bu rakam gerçekte işlenen suçların yalnızca bir kısmını temsil ediyor.

Tüketici Danışma Merkezi tarafından bildirildiği üzere, şu anda Commerzbank müşterileri arasında bir dolandırıcılık yayılıyor. “Hesabınız için PhotoTAN kurun: Güncelleme gerekli” başlığı altında, kullanıcıların kişisel verilerini hedef alan bir e-posta gönderiliyor.

E-posta, 10 Mayıs'tan itibaren PhotoTAN'da güncelleme yapılmasını gerekli kılan bir değişiklikten bahsediyor. Bunu yapmak için ekteki bağlantıya tıklamanız gerekiyor. PhotoTAN, bir TAN'ın (işlem numarası) oluşturulduğu ve banka siparişlerinin akıllı telefonda ayrı bir uygulama kullanılarak yetkilendirilebildiği bir güvenlik prosedürüdür.

NEREDEN ANLAYABİLİRSİNİZ

Profesyonel olmayan sunum ve şüpheli e-posta adresi, mesajın bir aldatmaca olduğunu anlamayı kolaylaştırır. Kimlik avı postalarının bir göstergesi, örneğin yazım hataları veya estetik sapmalardır.

Söz konusu e-postada, selamlamadan sonraki cümle büyük harfle başlamakta ve ilk cümleye ait olmadığı halde doğrudan bir paragraf yerleştirilmiş durumda. Bir renk bağlantısına tıklanmasına atıfta bulunulan cümlenin sonunda nokta eksiktir ve sözde renk bağlantısında da renk eksik şekildedir.

Bir dolandırıcılık e-postası için alışılmadık bir şekilde, şu cümleyle bitiyor:

“Zaten bir değişiklik yaptıysanız, bu e-postayı görmezden gelebilirsiniz.”

Sonuçta, dolandırıcılığın amacı bağlantıya tıklayarak kişisel verileri elde etmekten geçiyor.

Böyle bir e-posta alan herkes hemen spam klasörüne koymalıdır. Hatta bu tür e-postalara hiç tıklamamak ve okunmadan iletmek daha iyidir.

Bu haber ilginizi çektiyse ve buna benzer haberleri kaçırmak istemiyorsanız ALMANYA HABERLERİNİ TAKİP ET linkine tıklayarak "Takip Et" butonuna basmanız yeterli.

ARTI49

HABERE YORUM KAT