'Çifte vatandaşlık konusu büyük infial yapmış durumda'

'Çifte vatandaşlık konusu büyük infial yapmış durumda'

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, "Avusturya'da çifte vatandaşlık konusu şu an bu konu büyük bir infial yapmış durumda. Avusturya makamlarına bu sorunun dünyaya verilecek mesaj açısından çok büyük bir tehlike teşkil edeceğini ifade ettik" dedi.

VİYANA - Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirdiği temaslarda bulundu.

Kıran, Avusturya-Türkiye ilişkilerinde en önemli başlıklar arasında çifte vatandaşlık konusunun geldiği söyledi.

AKP’den gurbetçiye bir gol daha

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi'nin (ICMPD) davetiyle "2018 Viyana Göç Konferansı" başlıklı etkinliğe katılmak üzere Viyana'ya gelen Kıran, konferansta, Türkiye'nin göçmenlere yaptığı yardımlar başta olmak üzere düzensiz göçle mücadele alanındaki çalışmalarını aktardığını söyledi.

Avusturya ile Türkiye'nin ilişkilerinde en önemli gündem maddelerinden birinin çifte vatandaşlık konusu olduğunun altını çizen Kıran, "Viyana Başkonsolosluğunda vatandaşlarımızla konuştuğumuzda, şu an bu konu büyük bir infial yapmış durumda. Gerek sayın Cumhurbaşkanımız, gerek Sayın Dışişleri Bakanımız gerekse bütün ilgili birimlerimiz ve bizler bu konuda ciddi bir çaba sarf ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kıran, konunun hassasiyetini Avusturya makamlarıyla paylaştıklarını ifade ederek, "Kendilerine bu sorunun Türk toplumunun entegrasyonu ve dünyaya verilecek mesaj açısından çok büyük bir tehlike teşkil edeceğini ifade ettik. Biran evvel bu sorunun çözülmesi ve gerekli adımların atılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Avusturya dışişleri bakan yardımcısını Türkiye'ye davet ettikleri bilgisini de paylaşan Kıran, bakan yardımcısının da yakın zamanda Türkiye'ye ziyaret planladığını söyledi.

HABERE YORUM KAT