CHP'den Zeytindalı'na tam destek

CHP'den Zeytindalı'na tam destek

Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin Operasyonu ile ilgili olarak "Kahraman ordumuza güvenimiz ve operasyona desteğimiz tam. Hiçbir ülke kendi sınırlarında terör örgütünün yuvalanmasını istemez" dedi.

KÖLN - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'nın Wuppertal şehrinde düzenlenen “56 yıllık göçün öyküsü - Bizim hikayemiz'' belgeselinin gala törenine katıldı. 

Etkinlik öncesinde Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Kılıçdaroğlu, “Kahraman ordumuza güvenimiz tam operasyona da desteğimiz tam. Bizim için önemli olan sınırlarımızın güvenliği. Hiçbir ülke kendi sınırlarında terör örgütünün yuvalanmasını istemez. Türkiye’nin sınırlarında terör örgütünün konuşlanması hepimizin tepki göstereceği bir olaydır. Türkiye’nin temaslar neticesinde hava sahasını kullanabilmesi çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

6652a49f5461ea3ac266f8183de3b0b3.jpg

Kılıçdaroğlu, belgesel galasında yaptığı konuşmada da Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize sadece ve sadece şimdilik şu dilekte bulunuyoruz: Allah onların yardımcıları olsun." değerlendirmesini yaptı.

'Allah askerlerimizin yardımcısı olsun'

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize sadece ve sadece şimdilik şu dilekte bulunuyoruz: Allah onların yardımcıları olsun. Biz kendi ülkemizde kardeşçe yaşamak istiyoruz, kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Komşularımızla huzur içinde, barış yaşamak istiyoruz. Barışı, kardeşliği ve huzuru kendi topraklarımızda da komşularımızda da egemen kılacağız. Biz demokrasiyi kendi ülkemizde yaşatacağız. Bütün komşularımızla huzur içinde yaşayacağız. Yılmaz Güney’in söylediği gibi 'Ya kazanacağız ya kazanacağız’ bunun başka yolu yok.”

"Emperyalist güçlerin Orta Doğu’dan da çekişmesini istiyoruz. Orta Doğu’nun silahlandırılmasına da karşıyız. Orta Doğu'da akan her kan bizim kanımızdır her gözyaşı bizim gözyaşımızdır. Artık gerçekleri hep beraber haykırmak zorundayız. Barışı kendi bölgemize getirmek zorundayız. Birilerinin silahıyla kardeşi kardeşe kırdırtmamak zorundayız. Bunun mücadelesini yapmak zorundayız."

01058b729e73a3333396a9938361860b.jpg

Kılıçdaroğlu'nun Afrin Operasyonu'na ilişkin değerlendirme yaptığı esnada bir grup davetli bu açıklamalara sözlü tepki gösterdi. Bu sözler üzerine Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut da protesto ederek salondan ayrıldı.

Akbulut protokol koltuğundan ayrıldıktan sonra Deutsche Welle'den Cengiz Özbek'e yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin Nazım Hikmet, Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'ya karşı yapılan bir 'saygısızlık" olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT