CHP'den emeklilik hakkı için imza kampanyası

CHP'den emeklilik hakkı için imza kampanyası

CHP İsviçre Birliği Başkanı Nadir Köklü, yurt dışındaki vatandaşların SSK borçlanması hakkını elinden alan yasa taslağının kabul edilmemesi için imza kampanyası başlattı.

ZÜRİH - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İsviçre Birliği Başkanı Nadir Köklü, AK Parti tarafından meclise sunulan ve gurbetçilerin SSK borçlanması yapma haklarını elinden alan yasa tasarısının kabul edilmemesi amacıyla imza kampanyası başlattı.

İMZA VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ

'Tüm vatandaşlardan destek bekliyoruz'

Bu tasarının, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşları olumsuz etkileyeceğini hatırlatan Köklü, parti farkı gözetmeksizin herkesin yasaya karşı imza vermesini istedi.

Sosyal güvenliğin kar zarar hesabı yapılacak bir konu olmadığnı vurgulayan Nadir Köklü, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm partilere ve milletvekillerine çağrımız, 50 yıldır Türkiye'ye döviz göndererek ülkemizin kalkınmasına destek olan yurt dışındaki vatandaşlarımızın kar zarar hesabı yapılarak, yasa taslağında belirtildiği gibi nimet-külfet dengesi gözetilerek değil, eşit yurttaşlar olarak görülmeleri ve taleplerine kulak verilmesidir" dedi.

Köklü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yeni yasa, gurbetçi vatandaşların artık SSK yani 4A sigortalısı olarak değil, sadece 4B yani Bağ-Kur sigortalısı olarak borçlanabilmelerini esas alıyor. Günlük borçlanma bedelini de 27,29 liradan 38,38 liraya çıkarıyor.

Yasanın bu şekilde kabul edilmesi halinde, yurt dışındaki Türkler çok daha fazla prim ödeyip, çok daha az maaş alacaklar. Bu da, bir gün geri dönme umudu ile zor şartlarda Avrupa'da çalışan vatandaşlarımızın emekli olup Türkiye'ye yerleşme hayallerinin fiili olarak yıkılması anlamına gelecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm partilere ve milletvekillerine çağrımız, 50 yıldır Türkiye'ye döviz göndererek ülkemizin kalkınmasına destek olan yurt dışındaki vatandaşlarımızın kar zarar hesabı yapılarak, yasa taslağında belirtildiği gibi nimet-külfet dengesi gözetilerek değil, eşit yurttaşlar olarak görülmeleri ve taleplerine kulak verilmesidir.

Bu çerçevede söz konusu torba yasanın ilgili maddesinin meclis genel kurulunda kabul edilmemesini ve yurt dışındaki vatandaşların elinden SSK borçlanması yapma imkanının alınmamasını talep ediyoruz".

İMZA VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT