CHP'den Avrupalı Türkler paneli

CHP'den Avrupalı Türkler paneli

Cumhuriyet Halk Partisi, Avusturya'da "Dünden Bugüne Avrupalı Türkler" başlıklı bir panel düzenledi.

EGGENDORF - Cumhuriyet Halk Partisi Yukarı Avusturya Eyalet Başkanlığı, Avusturya'nın Linz şehri yakınlarında bulunan Eggendorf im Traunkreis kasabasında bir panel düzenledi.

CHP Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan'ın ve Gazeteci Oktan Erdikmen'in konuşmacı olduğu "Dünden Bugüne Avrupalı Türkler" panelinin moderasyonunu ise Fatma Çetin ve CHP Yukarı Avusturya Eyalet Başkanı Birol Tınaz üstlendi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CHP'nin Avusturya'da oylarını arttırdığını hatırlatan Çağdaş Arslan, "Bunu sağlama noktasında Avusturya'nın doğusundan batısına çok ciddi bir çalışma sergiledik. Avusturya kazan biz kepçe, partililerimizi sandığa taşıdık. Hepinize desteğinizden dolayı yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

'En önemli sorun vatandaşlık iptalleri'

Avusturya'nın yerel siyasi gündemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Arslan, "Türk vatandaşlarının Avusturya'da yaşadığı sorunlarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. En güncel konu, Avusturya'daki çifte vatandaşlık konusunda mağdur olan vatandaşlarımızın durumu. Siz bu yola yoldaş olduktan sonra, biz size nice organizasyonların garantisini veriyoruz. Önümüzdeki ay, Tirol'de eyalet merkezimizin de açılışını yapacağız. Bu eyaletimizde de bir merkez açmak bize onur kaynağı olur" ifadelerini kullandı.

'AKP Avrupa'da çoğunluk değil'

Gazeteci Oktan Erdikmen ise yurt dışındaki gurbetçilere borçlanarak emeklilik hakkını Bülent Ecevit'in verdiğini vurgulayarak, 'AKP'yi beğenmeyenler köprüden geçmesin' diyenlere, 'CHP'yi beğenmeyenler, emekli olmasın' diyebilirsiniz. Almanya'da AKP'ye oy vermeyen 1 milyon 85 bin, Avusturya'da 74 bin seçmen var. Aldıkları oy, oransal olarak yüksek görünüyor ancak demokratlar sandığa giderse her şey değişir" şeklinde konuştu.

'Gurbetçilere verilen sözler tutulmadı'

AKP'nin gurbetçilere verdiği borçlanarak emeklilere çalışma izni, uçak biletlerinde indirim, yurt dışı seçim bölgesi oluşturma gibi sözlerini tutmadığını hatırlatan Erdikmen, "'Kapıkule'de saatlerce bekletilen sürücü kaza yaptı' diyorlar. Bu yarı kazaysa, yarı da cinayettir. Sorumlusu verdiği sözleri tutmayan hükümettir" ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
1 Yorum