CHP Strazburg, Atatürk'ü unutmadı

CHP Strazburg, Atatürk'ü unutmadı

CHP Strazburg Birliği, Fransa'da Cumhuriyetimizin ve CHP'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma toplantısı düzenledi.

STRAZBURG - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Strazburg Birliği, Cumhuriyetimizin ve CHP'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma toplantısı düzenledi.

Atatürk'ün ölümünün 81. yılında, Fransa'nın Strazburg şehrinde bulunan parti lokalinde düzenlenen toplantıya 100'ün üzerinde kişi katıldı.

CHP Strazburg Birliği Başkanı Burak Özkuzucu, konuşmasında UNESCO'nun Atatürk'ü olağanüstü bir devrimci, sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, insanlar arasında renk, dil, ırk ayrımı gözetmeyen, eşsiz devlet adamı" olarak tanımladığını hatırlattı.

Atatürk'ün saltanatı ve hilafeti kaldırarak halkına özgürlüğü, bağımsızlığı, Cumhuriyeti getirdiğini vurgulayan Özkuzucu "15 yılda gerçekleştirdiği devrimlerle ülkesini ve insanını çağdaş uygarlık seviyesine çıkaran odur. 'Doğudan Güneşin doğuşunu nasıl görüyorsam, mazlum ulusların özgürlük ve bağımsızlığını öyle görüyor gibiyim' diyerek hem ülkesinde hem de dünyada ezilenlerin, sömürülenlerin, mazlumların yanında olan odur. 'Hürriyet ve İstiklal Benim Karekterimdir' diyen kendisinin ve bütün insanlığın karakterini bağımsızlık ve özgürlük olarak gören odur. 'Türk Milleti’nin yürümekte olduğu ilerleme ve uygarlık yolunda elinde ve kafasında tutuğu meşale, müsbet ilimdir' diyen, yalnızca aklı ve bilimi miras bırakan odur. ‘’Düvel-i Muazzama için iyi olan, Devlet için de iyidir' sloganının karşısına 'Kayıtsız Şartsız Hür ve Egemen Olması Gereken Devlet için de İyidir' sloganı ile çıkan da odur. 38 yaşında Anadolu’ya gidip halkını örgütleyerek, emperyalistleri yurdundan kovan, 42 yaşında Cumhuriyeti kuran ve 57 yaşında başardığı için mutlu olarak gözlerini yuman odur" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT