CHP, Mert'in ölüm nedenini takipte

CHP, Mert'in ölüm nedenini takipte

CHP Milletvekili Erkan Aydın, Erlangen Tren İstasyonu'nda ölü bulunan Türk öğrenci Mert Çokluk'un ailesini ziyaret etti. Çok başarılı bir doktora öğrencisi olan Mert, bir yazılım üzerinde çalışıyordu.

MÜNİH - Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan Erlangen Tren İstasyonu'nda ölü bulunan Türk öğrenci Mert Çokluk'un ölüm nedeni gizemini koruyor. ODTÜ'yü başarıyla bitirmesinin ardından Münih Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Mert, kısa bir süre sonra Hollanda'da doktoraya başlayacaktı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çokluk ailesini ziyaret ederek destek verdi. Aydın, önceki gün TBMM'de verdiği soru önergesinde "Başarılı öğrenci Çokluk'un bir yazılım üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Şüpheli ölüm ile bu yazılım çalışmasının arasında bir bağlantı var mı?" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu talimat verdi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da aileyle telefonla görüşerek başsağlığı diledi. Mert'in ölüm nedeni ortaya çıkıncaya kadar olayın peşini bırakmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, CHP Almanya Bavyera Münih Başkanı Gülbey Kılıç'ı telefonla arayarak sürecin takip edilmesi talimatını verdi.

ARTI49'a konuşan Gülbey Kılıç, Mert'in ölümüyle ilgili net bir açıklamanın yapılmamasını eleştirerek, "Neler olup bittiğini tam olarak bilmiyoruz. Mert'in telefonu ve bilgisayarı kayıp. Genel Başkanımızın talimatı üzerine süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum