CHP heyeti Avusturya'da gurbetçileri dinledi

CHP heyeti Avusturya'da gurbetçileri dinledi

Avusturyalı gurbetçiler, CHP heyetine sorunlarını anlattı: Emeklilik, çifte vatandaşlık, hastanelerde tedavi hizmetinden yararlanamama, ev bulamama, dil sorunu.

Avusturya’da bulunan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal,  CHP Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan ve yönetim kurulu üyeleri gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinlediler. 

CHP Avusturya merkezinde buluşma

Tanal’ın katılımıyla CHP Avusturya Birliği binasında gerçekleşen buluşmada, pazar günü yapılan Avusturya seçimleri, Avusturya Sosyal Demokrat Partisi’yle (SPÖ) dayanışma, Türkiye – Avusturya ilişkileri, ülkede yaşayan Türklerin sorunları ele alındı. CHP’li Tanal, CHP Avusturya Birliği Lokali’ndeki buluşmada gurbetçilerin kendisine aktardığı sorunları tek tek not aldı. 

Büyükelçi ve Başkonsolosla paylaştı

CHP’li vekil Mahmut Tanal, daha sonra beraberindeki CHP Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan ve CHP Viyana Birliği Başkanı Nilüfer Aydoğdu’yla birlikte Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım ile Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya’yı ayrı ayrı ziyaret etti. Görüşmelerde Tanal’ın hem Büyükelçi Yardım’a hem de Başkonsolos Kaya’ya Avusturya’da yaşayan Türklerin emeklilik, çifte vatandaşlık, hastanelerde tedavi hizmetinden yararlanamama, öğrencilerin barınma, vize alamama, dil sorunu, Türklere yönelik bazı okullarda Türkçe dersi verilmemesi gibi sorunları aktardığı öğrenildi. Büyükelçi Yardım ile Başkonsolos Kaya’nın duyarlılıklarından dolayı Tanal’a ve beraberindeki CHP’lilere teşekkür ettikleri belirtilirken, ülkedeki Türklerle ilgili kendilerine de benzer şikayetlerin iletildiği, çözüm için uğraştıklarını söyledikleri kaydedildi. 

Tanal da ilgili ve samimi yaklaşımlarından dolayı Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım ile Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya’ya teşekkür etti. 

 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum