CHP, Avusturya'da doludizgin

CHP, Avusturya'da doludizgin

CHP'nin Avusturya'da düzenlediği etkinlikler büyük bir coşkuyla geçti. Hep birlikte "Her şey çok güzel olacak" sloganı atan Avusturyalı Türkler, İstanbul'a selam gönderdi.

VORARLBERG - CHP Vorarlberg Eyalet Başkanlığı Genel Kurulu, Avusturya’nın Hard şehrinde düzenlendi. Vorarlberg Eyalet Başkanı Savaş Kaplan’ın oy birliği ile yeniden başkan seçildiği genel kurulun ardından düzenlenen panelde, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Parti Meclisi Üyesi ve Yurt Dışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Hikmet Akıllı, Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan, SPÖ Vorarlberg Eyalet Başkanı ve Milletvekili Adayı Dr. Martin Staudinger ve ev sahibi olarak Vorarlberg Eyalet Başkanı Savaş Kaplan birer konuşma yaptı. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

okta-genel-2.jpg

Moderatörlüğünü Gazeteci Oktan Erdikmen’in üstlendiği Kasım Aksu’nun tercümanlık yaptığı panele, CHP Tirol Eyalet Başkanı Enver Şahingöz, İsviçre Birliği Başkanı Nadir Köklü ve Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, dernek başkanı ve vatandaşlar katıldı.

Panel konuşmasında, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerini 14 bin farkla kazandığını hatırlatan Ali Öztunç, "Şimdi 140 bin farkla kazanacağız. Hepimize düşen görevler var. İstanbul seçmen kütüğüne kayıtlı olanlar mutlaka gidip oylarını kullanmalı. Olmayanlar da, 23 Haziran'a kadar İstanbul'daki eşini, dostunu, akrabasını ikna etmeli" diye konuştu.

ali-öztunç0.jpg

CHP Yurt Dışı Örgütlenme Sorumlusu Ali Hikmet Akıllı ise, yeni dönemde CHP'nin Avrupa örgütlenmesinde bazı değişiklikler yapacaklarını, şehir bazında örgütlenme modelini hayata geçireceklerini söyledi.

Böylelikle yurt dışında yaşayan seçmenlerle daha yakın ilişki kuracaklarını kaydeden Akıllı, "Yurt dışındaki vatandaşlarımızın emeklilere çalışma izni verilmemesi, uçak biletlerinin çok pahalı olması, Kapıkule'de 20 saati bulan bekleme süreleri gibi önemli sorunları var. Şimdi bunlarda bilgi transferi ve vatandaşlık iptalleri gibi sıkıntılar da eklendi. CHP olarak tüm sorunları biliyoruz ve hepsine çözüm getireceğiz" dedi.

ali-hikmet-akilli3.jpg

CHP Avusturya Başkanı Çağdaş Arslan da, bu toplantıda emeği geçen partililere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Avusturya örgütlenmesinde kısa süre içerisinde önemli yol kat ettiklerini dile getirdi.

Sadece Türkiye siyaseti yapmadıklarını, Avusturya'da yaşayan Türk kökenli seçmenlerin buradaki sorunlarını da önemsediklerini vurgulayan Arslan, "Avusturya vatandaşı olanlar mutlaka seçimlerde oy kullansınlar. Oy kullanmakla kalmayıp, SPÖ'ye üye olarak, aktif şekilde sorumluluk alsınlar. SPÖ'nün de içimizden insanlara listelerinde yer vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

çağdaş-arslan2.jpg

CHP Vorarlberg Eyalet Başkanı Savaş Kaplan ise genel kurula katılan herkese teşekkür ederek, çalışmalarını ara vermeden sürdüreceklerini belirtti. 

1-008.jpg

Programın sonunda Milletvekili Ali Öztunç'un çağrısıyla İstanbul'a selam gönderen CHP'liler, hep birlikte "Her şey çok güzel olacak" sloganları attılar.

Bölgedeki sivil toplum örgütlerini ve esnafları da ziyaret ederek temaslarda bulunan CHP heyeti, etkinliklerin ardından seçim çalışmalarına devam etmek üzere Türkiye'ye döndü.

whatsapp-image-2019-06-09-at-19.58.15-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
3 Yorum