Camilerden sonra okullarda da siyaset

Camilerden sonra okullarda da siyaset

Erdoğan'ın yazdığı propaganda mektupları, Avusturya'daki Türk öğrencilerin okullarına da gönderildi. Okul yönetimleri mektupları öğrencilere vermedi. Adreslerin nasıl bulunduğu konusunda soruşturma başlatıldı.

VİYANA - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Avrupa'da yaşayan vatandaşların adreslerine mektup göndermesi üzerine başlayan tartışmalar henüz sona ermemişken, Avusturya'dan bir skandal haber daha geldi.

AKP Genel Merkezi, Söğütözü Cad. No: 6 Ankara adresinden gönderilen mektupların, Avusturya'da öğrenim gören çok sayıda Türk öğrencinin okullarına gönderildiği ortaya çıktı. Okul yönetimleri mektupları siyasi içerikli olmaları gerekçesiyle öğrencilere vermedi ve adreslerin nereden bulunduğu konusunda soruşturma başlatıldı.

Avusturya gazetelerinin gündeme taşıdığı olayı değerlendiren Viyana Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okullara AKP tarafından mektup gönderildiğini teyit etti. 

Wiener gazetesine açıklamada bulunan Viyana Eğitim Müsteşarı Czernohorszky, okullara mektup gönderilmesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu ifade ederek, Avusturya'daki okulların Türkiye’deki siyasi kampanyanın bir adresi olamayacağını vurguladı.

Hükümet ortağı aşırı sağcı FPÖ'lü politikacı Gudenus ise Erdoğan'ın Viyana'yı Türkiye'nin bir ili gibi gördüğünü ve bir diktatörün oturma odalarına, okul dersliklerine kadar girmesinin inanılmaz bir skandal olduğunu söyledi.

2016 yılında yapılan referandum öncesinde Almanya, Avusturya, Hollanda gibi ülkelerle yaşanan gerginlik, yurt dışındaki Türkleri çok zor durumda bırakmıştı. Geçtiğimiz haftalarda Avusturya’da bir Türk camisi kapatılmış yaklaşık 40 imamın da sınırdışı edilmesi gündeme gelmişti. Avusturya, maaşları Türkiye’den ödenen Diyanet imamlarının oturma müsadelerini uzatmama kararı almıştı. Erdoğan’ın okullara mektup göndermesi, camilerden sonra okulları da siyasi tartışmanın içine çekti.
 

HABERE YORUM KAT