'Borçlanarak emekliliği yok ediyorlar'

'Borçlanarak emekliliği yok ediyorlar'

AKP’nin yeni yasayla, yurt dışındaki Türklerin emeklilik hayallerini yok ettiğini söyleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, “Bu parti meselesi değil. Geleceğini düşünen tüm gurbetçi vatandaşlarımızı bu düzenlemeye karşı çıkmaya çağırıyorum” dedi.

STRAZBURG - CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, yurt dışındaki vatandaşların borçlanarak emeklilik haklarına ilişkin düzenlemeler içeren yasanın, bu şekilde kabul edilmesi durumunda, yurt dışında emekliliğin fiili olarak yok edilmiş olacağını savundu.

“Ecevit kesin dönüş yapanlar için getirmişti”

Borçlanarak emeklilik imkanının, yurt dışından kesin dönüş yapmak isteyen Türk işçilere, Rahmetli Bülent Ecevit tarafından verildiğini hatırlatan Çam, “Bu yasanın çıkış noktası, kesin dönüşte işçilerimizin bir sosyal güvencesinin olmasıydı. Ancak maalesef AKP, emeklilik imkanını gurbetçilerden döviz elde etme aracı olarak gördü. Şimdi de vatandaşlara sırtını dönüyor” diye konuştu. 

“Müsaade etmeyeceğiz”

Yurt dışı borçlanma bedelinin 27 liradan 38 liraya, prim oranının da yüzde 32’den yüzde 45’e çıkarılmasının yanı sıra, SSK borçlanmasının kaldırıldığını ve artık sadece Bağ-Kur’dan borçlanma yapılacağının altını çizen Emre Çam, “Ödenen para artacak ve alınan maaş düşecek. Bu bir anlamda vatandaşlara emekli falan olmayın demektir. AKP, yurt dışındaki yurttaşlara seçim öncesi emekli olduktan sonra çalışmalarına izin verme sözü vermişti. Seçimden sonra bu sözünü tutmadı. Şimdi ellerindeki hakkı da almaya çalışıyor. Ancak biz CHP olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Milletvekillerimiz mecliste ve komisyonda gurbetçilerin aleyhine olan düzenlemelere itiraz edecekler” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT