'Biz kimsenin terörist oteli değiliz'

'Biz kimsenin terörist oteli değiliz'

İçişleri Bakanı Soylu, "DEAŞ'lıları ülkeleri kabul etmeye yanaşmasa da geri gönderiyoruz. Yolumuzdan çekilen çekilir, çekilmeyen sonuçlarıyla yüzleşir. Biz kimsenin terörist oteli değiliz" dedi.

VAN - Van'da düzenlenen 'Güvenlik Korucularının Hizmetiçi Eğitim Programı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'ya iadesi başlayan IŞİD'li teröristlerle ilgili açıklamada bulundu.

"Biz kimsenin terörist oteli değiliz" 

Terör örgütü FETÖ ile ilgili de açıklamalarda bulunan ve yakın zamanda operasyon yapılacağı sinyalini veren İçişleri Bakanı Soylu, "Bildiğiniz gibi PKK  ve PYD'nin yanı sıra bir yandan FETÖ, bir yandan DEAŞ’la, bir yandan diğer aşırı sol terör örgütleriyle topyekün bir mücadele halindeyiz. Hepsini tek tek biliyoruz. DEAŞ'ın çok önemli bir adamını Suriye'de yakaladık. Şu anda sorgusu devam ediyor. DEAŞ'lıları ülkeleri kabul etmeye yanaşmasa da geri gönderiyoruz. Yolumuzdan çekilen çekilir, çekilmeyen sonuçlarıyla yüzleşir. Almanya ve  Hollanda'ya teşekkür etmek istiyorum. Ülkelerin bakanlarıyla yürüttüğümüz değerlendirmelerle yapıcı bir tutum sergilediler ve bu tutumlarıyla DEAŞ'tan kendi ülkemizde bulunan ve aynı zamanda Suriye'de gözetimimiz altında bulunan, alanda tuttuklarımız da dahil, kendi memleketlerine mensup teröristler aynı zamanda eşleri ve çocuklarını alacaklarını akşam teyit ettiler. Diğer ülkelerden de aynı yapıcı tutumu beklediğimizi belirtmek isterim. Eğer terörle hep birlikte mücadele edilecekse, herkes teröristlere sahip çıkacak. Biz kimsenin teröristinin oteli değiliz. Otağı değiliz, misafirhanesi değiliz. Sınır içinde de dışında da operasyonlar devam ediyor.  FETÖ'ye yönelik önümüzdeki günlerde çok büyük bir operasyona hazırlanıyoruz. Burada şahsımızın olup olmaması önemli değildir. Hiç kimse aman bu adamlar değişti, başkaları gelir mücadele biter diye beklemesin. Bu mücadeleyi bu milletin evlatları sonuna kadar yürüteceklerdir. "

"Türkiye’nin terörle mücadelesi içinde koruculuk sisteminin gerçekten çok önemli katkısı var"

Terörle mücadelede aktif rol oynayan koruculuk sistemine de değinen Bakan Soylu, "Türkiye’nin terörle mücadelesi içinde koruculuk sisteminin gerçekten çok önemli katkısı ve etkisi var. Cenab-ı Allah sizlerden de, önceki korucu kardeşlerimizden de, korucu şehitlerimizden ve gazilerimizden de razı olsun. Türkiye’ye çok hizmet verdiniz. Bu itibarla, bu müessesenin devamı için, daha etkin ve verimli işlemesi için, bizler de kıymetli Cumhurbaşkanımızın doğrudan talimatları ve yönlendirmesiyle pek çok adım attık, atmaya da devam ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Bu noktadaki hiçbir talebimizi geri çevirmediği gibi bizzat katkıları da oldu. 1985 yılında ihdas edilen koruculuk sistemi, 2007’den itibaren ama özellikle 2017 yılından itibaren yapılan pek çok düzenleme ile gerek özlük hakları noktasında, gerek kapasite noktasında, gerekse kurumsallaşma noktasında bugün çok farklı bir seviyededir. Operasyon tazminatlarından maaş düzenlemesine, ekipman ve teçhizat desteğinden emeklilik imkanlarına kadar pek çok noktada adımlar attık. Korucular daire başkanlığını kurduk ve bu sayede sistemi kurumsallaştırdık. Yaptığımız düzenlemeyle; güvenlik korucularımızın primlerinin tamamı devlet tarafından karşılanmak üzere sigortalı sayılmalarına imkan tanıdık. Bu ilk kez oldu. Korucularımızın operasyon tazminatlarını, her operasyon başına ödenir hale getirdik. Ödül sistemini de yeniledik.

"Tüm güvenlik korucularımıza harçsız silah taşıma imkanı getirdik"

Emekliler dahil tüm güvenlik korucularımıza harçsız silah taşıma imkanı getirdik. 2 bin 211 korucumuzu uzman erbaş yaptık. 5 bin korucumuz uzman erbaş olacak. Bunu sağlayacağız. Tüm korucularımıza cep telefonu verdik. 18 bin 482 güvenlik korucusunu emekli edip onlarla karşılıklı adım attık. 25 bin 118 yeni güvenlik korucusu aldık ve yaş ortalamasını 44’ten 32’ye düşürdük. Halihazırda 26 ilde toplam 54 bin 7 güvenlik korucumuz, görev başındadır" diye konuştu.

bakan-soylu-fetoye-yonelik-cok-buyuk-bir-operasyona-hazirlaniyoruz_3804_dhaphoto2.jpg

Toplantının yapılacağı salona gelişinde aralarında kadın güvenlik korucularının da bulunduğu korucularla tek tek tokalaştı.

HABERE YORUM KAT