Bir sene daha geçti sözler tutulmadı

Bir sene daha geçti sözler tutulmadı

CHP İsviçre Başkanı Nadir Köklü, AKP'nin emeklilere çalışma izni, uçak biletlerinde indirim gibi sözlerini 2018 yılında da tutmadığını hatırlatarak, "Biletlere tavan fiyat getirilmeli. Devlet, tekellerin vatandaşı sömürmesine sessiz kalmamalı" dedi.

LOZAN - CHP İsviçre Birliği Başkanı Nadir Köklü, AKP'nin Avrupa'da yaşayan vatandaşlara verdiği sözleri bu sene de tutmadığını dile getirdi.

Türkiye'den borçlanarak emekli olan vatandaşların çalışmaları durumunda, emekli maaşlarının kesildiğini hatırlatan Köklü, bu çalışma yasağının 2012 yılında AKP tarafından getirildiğini, AKP'nin kendi getirdiği çalışma yasağını kaldırmayı vadettiğini ancak bu sözünü tutmadığını söyledi.

'Biletlere tavan fiyat getirilmeli'

2015 seçimleri öncesinde yine THY biletlerinde yüzde 20 indirim sözü verildiğini belirten Köklü, "Bu sözlerini de tutmadılar. Biletler ateş pahası. Avrupa'dan Türkiye'ye izne gitmek isteyen vatandaşların mecburiyetinden yararlanıyorlar. Türkiye'de kilometre başına taksi ücretleri bile belirleniyor ancak 'Uçak biletlerinde vatandaşı kazıklayabildiğiniz kadar kazıklayın' deniyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu mesafede bu kadar yüksek fiyata uçak bileti satıldığını göremezsiniz. CHP olarak uçak biletlerine tavan fiyat getirilmesi konusunda kanun teklifi verdik ancak AKP karşı çıktığı için bu düzenleme gerçekleşmedi" diye konuştu. 

'Gurbette yılbaşı zordur'

Vatandaşların yeni yılını da kutlayan Nadir Köklü, "Bu vesileyle İsviçre'de, Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız başta olmak üzere, yeni yılın herkese sağlık, mutluluk ve esenlik getirmesini dilerim. Bayram, yılbaşı gibi özel günler, insanlarımızın ailelerinden ayrı kaldığı, memleket hasretini daha derinden hissettiği günlerdir. Uçak biletlerine 120 avroluk tavan fiyat getirilirse, insanlar istedikleri zaman gidip ailelerini ziyaret edebilirler. Bugün bir bilet almaya kalksanız, bin avrodan aşağı bilet bulamıyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum