Bir günde tayini çıktı

Bir günde tayini çıktı

Erdoğan’la çay toplayan ve CHP’nin Adalet Kurultayı’nı eleştiren Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı, dün kurada Elazığ’ı çekti, bugün Ankara’ya tayini çıktı. 

ANKARA - 19 Mart 2018 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan kura sonucuna göre Elazığ’da göreve başlaması gereken Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu, 20 Mart 2018 Salı günü yayımlanan HSK 1. Daire Kararnamesi ile Ankara’ya atandı. 

hysy.jpg

hsy2.png

Elazığ’a hiç gitmeden jet hızıyla Ankara’ya alınan Hatinoğlu’nun annesi Zerrin Güngör, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Rize'ye gidip çay toplamıştı.

CHP'nin referanduma ilişkin başvurusunu jet hızıyla reddeden Danıştay’ın başkanlığını yapan Güngör, Adalet Kurultayı'nın ardından yargının hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmadığını ileri sürerek, CHP hakkında “Tek başlarına güçlü siyaset yapamadıkları için eskiden onların imdadına yargı yetişiyordu. Şimdi artık yargı bunu yapmıyor. O nedenle rahatsızlar” demişti.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Yargıtay 6. Daire eski Başkanı Mustafa Lütfi Tombaloğlu'nun oğlu Onur Tombaloğlu'nun da, aynı kararnameyle Kilis Hakimi olarak atandıktan 24 saat sonra Ankara Hakimliği'ne getirildiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum