Bin kişiden ikisi seks yaparken ölüyor

Bin kişiden ikisi seks yaparken ölüyor

Uzmanlar, seks esnasında ölümün çok düşük bir ihtimal olmadığını hatırlatarak 45 yaş üstü erkekleri ilaçlara karşı uyarıyor.

FRANKFURT - Yapılan otopsiler, insanların seks yaparken ölmesinin çok da düşük bir ihtimal olmadığını gösteriyor. Uzmanlar özellikle 50 yaş üstü ve kilolu kişileri ilaç kullanımına karşı uyarıyor.

Almanya'da yapılan 38 bin otopsiden 99'u yani yüzde 0,26'sı seks esnasında ölümü işaret ediyor. Journal of Sexual Medicine'de yayımlanan bir makaleye göre, sorun ağırlıklı olarak erkekleri ilgilendiriyor çünkü seks esnasında meydana gelen 8 ölümden sadece 1'i kadınlara ait oluyor.

Seks esnasında ölümün temel sebeplerinden birisi ise kişinin daha önceden bir hastalığının bulunması ve partneriyle birlikte olduğu sırada yaşadığı heyecandan dolayı artık kalbinin dayanamaması olarak gösteriliyor. 

Bu ölümlerin 3'te 1'i kişileri masturbasyon yaparken yakalarken, geri kalan 61 ölümden 43'ü ise bir partnerle birlikte olanları kapsıyor.

Uzmanlar ayrıca çok sayıda seks esnasında ölüm vakasının da bildirilmediğini ve otopsi yapılmadığını belirtiyorlar. Bu nedenle yabancı bir partnerle yapılan sekslerde ölüm oranı istatistiklerde daha yüksek çıkıyor.

HABERE YORUM KAT