Berlin’de büyük baskın: Uyuşturucu, silah ve para bulundu

Berlin’de büyük baskın: Uyuşturucu, silah ve para bulundu

Berlin polisi bugün geniş çaplı bir baskınla ve ağır silahlı SEK memurlarıyla uyuşturucu satıcısı olduğundan şüphelenilen bir çeteye karşı büyük bir operasyon gerçekleştirdi.

Berlin’de polis, uyuşturucu satıcısı olduğundan şüphelenilen bir çeteye karşı geniş çaplı bir baskın düzenledi. 262 polis memuru, ağır silahlı SEK üyeleriyle birlikte on iki daireye, bir iş adresine ve bir mahkumun bulunduğu cezaevine operasyon düzenledi. Beş kişi tutuklandı.

Savcılığa göre, dava uyuşturucu ithalatı ve kaçakçılığı şüphesiyle ilgiliydi.

Baskın, Schöneberg, Alt-Treptow, Prenzlauer Berg, Lichtenberg, Friedrichshain, Neukölln, Rudow, Buckow, Hakenfelde, Köpenick ve Moabit bölgelerinin yanı sıra Brandenburg eyaletinde Rüdersdorf ve Hoppegarten kasabalarında gerçekleşti.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE UYUŞTURUCU

Operasyon sırasında büyük miktarda uyuşturucu (esrar, kokain, amfetaminler ve diğer yasadışı ilaçlar), cep telefonları, elektronik cihazlar, silahlar (bir av tüfeği ve bir makineli tüfek), mühimmat, havai fişekler ve altı haneli bir miktar nakit para ele geçirildi.

Ayrıca, suç aleti olarak kullanılan iki araç ve mal varlığı geri kazanımı için iki değerli motorlu araç da el konuldu.

Ana şüpheliler arasında 36 yaşındaki bir adam ve 16 yaşındaki oğlu bulunuyor. Bu kişiler, on bir kişilik bir çetenin liderleri olarak biliniyor. İki ana şüpheli, uyuşturucunun satın alınmasından ve ticaretin organize edilmesinden sorumlu tutuluyor.

Diğer suç ortakları ise satıcı, depo sahibi, porsiyonlayıcı, paketleyici, şoför, teslimatçı ve kurye şoförü olarak görev yapıyor. Bazıları ise uyuşturucunun ithalatından sorumlu.

UYGULAMA ÜZERİNDEN BULUNDU

Müfettişler, şifreli mesajlaşma servisi “EncroChat”teki sohbet geçmişlerini analiz ettikten sonra çetenin faaliyetlerini tespit etti.

Ana şüphelilerin Nisan ve Haziran 2020 arasında 34 kilogramdan fazla kokain, 76 kilogram esrar, 30 kilogram haşhaş ve yaklaşık 33 litre amfetamin yağı ithal edip sattığına dair işaretler bulundu.

Bu operasyon, uyuşturucuyla mücadelede önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Tutuklanan beş şüpheli, Tiergarten bölge mahkemesinde soruşturma hakiminin karşısına çıkarılacak. Diğer şüpheliler ise geçici olarak tutuklanmış, ancak polis tarafından teşhis edildikten sonra serbest bırakılmış bulunuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT