Belçika’da Lejyonella salgını

Belçika’da Lejyonella salgını

Belçika’nın Doğu Flaman bölgesinde bulunan Evergem şehri ve çevresinde 12 kişi Lejyonella enfeksiyonundan hastaneye kaldırıldı. 

BRÜKSEL - Belçika’nın Evergem şehrinde Lejyonella salgını ortaya çıktı. Belçika Bakım ve Sağlık Ajansı, şehirde Lejyonella enfeksiyonundan 12 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıklandı. 

Evergem Belediye Başkan Yardımcısı ve Encümeni Kathleen Depoorter, “Bunu bir dram haline getirmek doğru değil ve enfeksiyon belirtileri olan kişilerin doktorlarıyla iletişim kurmaları gerekir. Acil servise gitmeyin, sadece aile hekiminize gidin” dedi. 

Bakım ve Sağlık Ajansı Sözcüsü Joris Moonenes ise hastalarda ilk enfeksiyon semptomlarının 29 Nisan - 6 Mayıs arasında belirlendiğini söyledi. Moonenens, “Salgın kaynağının şu anda kontrol altında olduğu tahmin edilse de hastalığın takip çalışmaları hala sürdürülüyor” ifadesini kullandı. 

Salgının kaynağı henüz belirlenemezken Lejyonella bakterisinin su tesisatlarında yayıldığı düşünülüyor. Bakım ve Sağlık Ajansı yetkilileri, salgının kaynağını belirlemek için bölgedeki soğutma kulelerinden örnekler aldı. Sözcü Moonenes, sonuçların bir sonraki hafta açıklanacağını söyleyerek, “Bakteriler klimada kolayca barınabiliyor ve yayılan havayı insanların soluması sonucu bünyeye nüfuz ediyor. Dezenfekte edilmeyen sular ve bu tarz cihazlar da tehlike arz ediyor. Su sistemlerinde üreyen ve yer edinen bakteriler havaya karışarak insan vücuduna kolayca girebiliyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT