Başörtüsünü yırtıp, vücuduna hac çizdiler

Başörtüsünü yırtıp, vücuduna hac çizdiler

Belçika’da gece vakti 2 kişinin elbisesini ve başörtüsünü yırttıktan sonra vücuduna kesici aletlerle haç çizdiği 19 yaşındaki Müslüman kıza alçak saldırıyı, ülkedeki Müslüman ve Yahudi toplumu sert şekilde kınadı. 

BRÜKSEL - Belçika İslam Federasyonu (BİF), hafta başında Charleroi şehrinde yaşanan üzücü olayın bir daha yaşanmaması için gerekli adımların atılmasını istedi. Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, “19 yaşında Müslüman genç bir kadının darbedilmesini şiddetle kınıyor, sorumluların yakalanıp adaletin yerini bulmasını istiyoruz” ifadesi yer aldı. Bu ve benzer olaylara karşı kalıcı çözüm üretilebilmesi için sorunun kaynağının artık fark edilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, Belçikalı siyasilerin İslam ile ilgili ayrıştırıcı söylemlerine dikkat çekildi. Açıklamada, “Başörtüsü ve Müslüman kadınlar tehdit unsuru olarak gösterildiği sürece, hem manevi hem fiziksel şiddet kaçınılmaz olacaktır. Devletin her vatandaş gibi başörtülü Müslüman kadınların da emniyetini sağlaması gerekiyor” denildi.   

“Alçak bir davranış”

Belçika Yahudi Toplumu Koordinasyon Komitesi de (CCOJB),  “Anderlues’deki genç Müslüman kıza yönelik korkunç saldırıyı şiddetli şekilde kınıyoruz” açıklamasını yaptı.  Saldırıyı “Alçak bir davranış” olarak nitelendirilen açıklamada, dini nedenlerle barışçıl vatandaşları hedef alan saldırganların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği belirtildi. Açıklamada, polis yetkililerinin korkunç saldırının faillerini en kısa zamanda bulacağına yönelik inancın tam olduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT