Başörtüsü entegrasyona engel

Başörtüsü entegrasyona engel

CDU Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi, Almanya'da anaokullarda ve ilkokullarda 14 yaş altı çocuklar için başörtüsü yasağı uygulanmasını savundu.

FRANKFURT - CDU Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi, anaokullarında ve ilkokullarda 14 yaş altı çocuklar için başörtüsü yasağı uygulanmasını savundu.

Tichys Einblick Dergisi'ne yazdığı yazıda, başörtüsü, burka ve nikabın entegrasyon önünde engel olduğunu belirten Tipi, devletin dini olgunluk yaşına ulaşmamış çocukları, ailelerinin zorlamasından ve çevre baskısından koruması gerektiğini kaydetti.

'Buraya gelen, değerlere uyum sağlamalı'

Başörtüsü, burka, nikap ve çarşaf gibi örtülerin ilerici Batı demokrasisine aykırı olduğunu ifade eden Tipi, "Bunun dini ayrımcılık veya hoşgörüsüzlükle ilgisi yok. Tam tersi. Ülkemize yaşamak için kim gelirse, değerlere ve geleneklere uyum sağlamak, kendi kültürünün demokratik değerlerimize yabancı parçalarını geride bırakmak zorundadır" dedi.

Liberal İslam din okullarının ve otoritelerinin, başörtüsü veya çarşaf mecburiyeti konusuna mesafeli olduklarını ve bunların Kuran'da belirtilmediğini vurguladıklarını hatırlatan İsmail Tipi, birçok kişinin bu yönde aile ve çevre baskısına maruz kaldığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum