Bahçeli Altgeçidi'nin temeli atıldı

Bahçeli Altgeçidi'nin temeli atıldı

Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılan Devlet Bahçeli Altgeçidi'nin temel atma törenine Bahçeli de katıldı.

OSMANİYE - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Devlet Bahçeli Altgeçidi Temel Atma ve Masal Park Açılış Töreni"ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016'da FETÖ eliyle kanlı bir darbe girişimi yaşandığını hatırlattı.

O gece Türkiye'nin işgale açık hale getirilmeye çalışıldığının altını çizen Bahçeli, "Bizden istenen teslim olmamızdı, hayat ve tarihsel haklarımızdan vazgeçmemizdi. Parçalanmamız ve bin yıldır yurt edindiğimiz bu topraklardan çıkarılmamız planlanmıştı. Ne var ki aziz milletimiz bu zillete boyun eğmedi." dedi.

Milletin 15 Temmuz'da sergilediği milli birlik ve beraberlik şuurunun 7 Ağustos'taki Yenikapı toplantısıyla siyasi zemine kesin olarak taşındığını belirten Bahçeli, bu tarihten sonra Türkiye'de kimsenin menfi ve menfaate dayalı siyasi hesaplarla hareket etme lüksünün kalmadığını kaydetti.

"Bizim kaygımız ülkemizdir"

Bahçeli, 16 Nisan 2017 tarihindeki halk oylamasıyla Türk milletinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini kabul ve teyit ettiğini hatırlatarak, bu çerçevede 2019 yılında yapılacak seçimlerde artık cumhuriyet tarihinde üçüncü bir dönemin başlayacağı aktardı.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 1946 yılında çok partili siyasi hayata geçişiyle birlikte kuruluş sürecini tamamlamıştır. 1946 yılından sonraki dönemdeyse demokrasisini darbelere rağmen olgunlaştırmış, gelişim sürecini perçinlemiş, gücünü pekiştirmiştir. 2019 yılından itibaren cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin iyice oturması, kurum ve kurallarıyla yerleşmesi önümüzdeki en mühim hedeftir. Bizim kaygımız ülkemizdir. Derdimiz milletin huzuru, refahı, esenliği, Osmaniye'nin güvenliğidir. Arzumuz milletimizin beklentilerine cevap verebilmektir. Türkiye'ye bir daha 15 Temmuz ve benzeri hain girişimleri yaşatmayacak siyasi ve yönetim ortamını tesis ve temin etmek bizim şeref konumuzdur."

HABERE YORUM KAT