Ayrımcılığa uğrarken nasıl entegre olabiliriz?

Ayrımcılığa uğrarken nasıl entegre olabiliriz?

Belçika'daki yabancı kökenli siyasetçiler, ülkede son dönemde yaşanan ırkçı saldırılara tepki gösterdi.

BRÜKSEL - Belçika'daki Demokrat Federalist Bağımsız (DeFI) parti yöneticilerinden Gisele Mandaila ve diğer yabancı kökenli siyasiler, başkent Brüksel'deki Basın Kulübü'nde ırkçılığa karşı basın açıklaması yaptı.

"Ayrımcılığa maruz kalırken nasıl entegre olabiliriz?"

Mandaila, son dönemde yaşanan ırkçı saldırılardan dolayı şaşkın ve üzgün olduklarını belirterek, "Her seferinde kendi gettolarımıza dönmemiz istenirken, iş yerinde ya da restoranlarda kökenlerimizden dolayı ayrımcılığa maruz kalırken nasıl entegre olabiliriz?" dedi.

"Bizim ülkemiz burası"

Sık sık "ülkenize dönün" tepkisine maruz kaldıklarını anımsatan Mandaila, "Bizim ülkemiz burası. Asıl bu duruma entegre olması gereken Belçika toplumu." ifadelerini kullandı.

"Gizli saklı yapılan ırkçılık iyice aleni hale geldi"

Mandaila, bugün ırkçı saldırıların önüne geçmek için seslerini yükselttiklerini vurgulayarak, eskiden gizli saklı yapılan ırkçılığın son yıllarda iyice aleni hale geldiğini ve buna sıfır tolerans göstereceklerini kaydetti.

Toplantıya Walon Parlamentosu Senatörü Nadia El-Yousfi, Reform Hareketi Partisi (MR) üyesi Latifa Ait-Baala, Anderlecht Belediye Meclisi Üyesi Pierre Migisha, Walon Bölgesi Parlamentosu Milletvekili Bea Diallo ve çok sayıda aktivist katıldı.

HABERE YORUM KAT