Avusturyalı Alevilerden Serçeşme’ye destek

Avusturyalı Alevilerden Serçeşme’ye destek

Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI), Hızır Avusturya ve Hacıbektaş Belediyesi’nin projelendirdiği Serçeşme Parkı temeli atıldı.

Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI), Hızır Avusturya ve Hacıbektaş Belediyesi’nin projelendirdiği Serçeşme Parkı temeli 13 Şubat 2020 Perşembe günü düzenlenen törenle "Bismi Şah Allah Allah" denilerek atıldı.

Dergah ile Çilehane arasında bulunan ve yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alanda projelendirilen “Serçeşme Parkı ve Sosyal Tesisleri” Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri öncesinde hizmete açılması hedeflenmektedir.

Düzenlenen Temel atma törenine Hızır Avusturya Genel Başkanı Zöhre Doğan ve Hacıbektaş Belediyesi Başkanı Arif Yoldaş Altıok’un yanısıra CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP PM Üyesi Yaşar Seyman, ALEVI Genel Başkanı Yüksel Bilgin, ALEVI İcra Kurulu Başkanı Hasan Ayık ile Avusturya ve Hacıbektaş'tan çok sayıda can katıldı.

Törende, Projeye katkı sunan ve Avusturya’dan katılan Vorarlberg Imam Hüseyin Cemevi Başkanı Aydın Yıldız, Innsbruck Hz. Ali Cemevi Başkanı Aydın Yağız, Jenbach Ehlibeyt Cemevi Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Tohumcu, Viyana Şah Hatayi Cemevi adına Hasan Ayık ile birlikte Edremit Belediyesini temsilen Ibrahim Aydemir’e, Asya Fidancılık ve Projenin Mimarları  İrem Kayabaşı ve Berk Demirbaş’a teşekkür plaketi sunuldu.

Alevi inanç mekanları Türbe ve Dergahlara gücü oranında sahip çıkmayı; ayağa inanca ve Alevi Toplumuna hizmet için kalkmayı kendisine ilke edinen Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI) 2017 yılında Erdebil Belediyesi Kültür ve Anıtlar Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği protokol doğrultusunda da Dergâhın Pir Evinin Cem ibadetine açılmasına vesile olmuş ve de Şah Hatayi Dergahında 500 yıl sonra Cem Erkanı gerçekleştirmişti.

Temel atma töreninin ardından canlar hep birlikte, Hünkarın huzurunda, Pirevinde Cem oldular.

alevi_12.jpg

HABERE YORUM KAT