Avrupalı Kayserililer tek çatı altında birleşti

Avrupalı Kayserililer tek çatı altında birleşti

Almanya'nın Frankfurt şehrinde Avrupa Kayseri Federasyonu kuruldu.

FRANKFURT - Almanya'nın Frankfurt şehrinde kurulan Avrupa Kayseri Federasyonu ilk toplantısını yaptı. Avrupa Kayseri Federasyonu genelbaşkanlığına seçilen Yaşar Çakır bize federasyon hakkında bilgi verdi.

Çakır, "Biz Avrupa Kayseri Federasyonu kendimize misyon olarak, Kayserili hemşerilerimizin yaşadıkları bölgelerde ihtiyaçlarına göre sosyal, kültürel, eğitim ve sportif alanlarda hizmet vermek için bir araya geldik.

"7'den 70'e hizmet vermek için yola çıktık"

Avrupa'daki yapacağımız bu hizmetin yanı sıra memleketimiz olan Kayseri, Kayseri'nin köy ve kasabalarında kalıcı çalışmalar yapmak istiyoruz. Federasyonumuz çatısı altında Avrupa'da kurulan köy ve kasaba derneklerini bir araya getirip tek yürek  7'den 70'e hizmet vermek için yola çıktık" dedi.

"Kapımız herkese açık"

Dernek yönetiminde spor alanlarında, yabancılar meclislerinde ve sosyal hayatta hizmet veren halkın yakından tanıdığı gönüllülerin bulunduğunu söyleyen Çakır, "Avrupa'daki bütün hemşerilerimiz ve hemşehri derneklerimize kapımız açık. Buyursunlar gelsinler. Birlik ve beraberlik içinde güçlü ve kalıcı çalışmalar yapalım." şeklinde konuştu.

fb_img_1576450934938.jpg

HABERE YORUM KAT