Avrupa'da imamlar Türkçe öğretecek

Avrupa'da imamlar Türkçe öğretecek

Yurt Dışı Türkler Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Fransa'da din görevlilerine yönelik Türkçe Öğreticiliği Eğitim Programı başlattı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile Uluslararası İlahiyat Programı mezunu din görevlilerine yönelik Türkçe Öğreticiliği Eğitim Programı başlattı. Uzmanlar, kurumun Twitter hesabından duyurulan programın yarardan çok zarar getireceğini savunuyor. 

'Bindiğimiz dalı kesiyoruz'

Konuyla ilgili Halkweb.eu'dan Işın Toymaz'a konuşan Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak, imamların dil değil, din dersi vermesi gerektiğini savunarak, "YTB’nin bu adımı ile Almanya gibi ülkelerde eyalet hükümetleri sorumluluğu altındaki ve zaten ilginin her geçen gün azaldığı Türkçe derslerine katılımı düşüreceğine, hatta düşüşü de hızlandıracağına inanıyorum. Yani devlet eliyle bindiğimiz dalı kesmiş olacağız. NRW gibi eyaletlerde yürürlüğe girerse DİTİB derneklerinde imamlar Türkçe dersi vermeye kalkarsa, okullardaki Türkçe derslerine katılım hızlı bir şekilde düşecek ve ileride de tamamen yok olacak diye düşünüyorum"

Fotoğraf: YTB - Twitter

 

HABERE YORUM KAT