Ana şüphelilerden biri Türk

Ana şüphelilerden biri Türk

Augsburg'da ailesiyle birlikte Noel pazarına giden itfaiyecinin öldürülmesi ülke gündemine oturdu. 7 kişilik gruptan 6'sı Alman, biri İtalyan pasaportu taşıyor. Alman pasaportlulardan 2'sinin Türk pasaportu var. Biri ana şüpheli.

AUGSBURG - Almanya'nın Augsburg şehrinde cuma akşamı meydana gelen saldırıda bir itfaiyeci yaşamını yitirdi. Ailesi ve arkadaşları ile birlikte Noel Pazarı'nı gezen itfaiyecinin, eve dönüş yolunda çıkan tartışmada bir grup gencin saldıısına uğradığı kaydedildi.

Augsburg şehrinde hayatını kaybeden itfaiyeci için tören düzenlenirken, polis 2 kişinin ana şüpheli olduğunu ve bunlar hakkında cinayetten soruşturma yürütüldüğünü, gruptaki diğer 5 kişininse cinayete yardımdan soruşturulduğunu kaydetti.

Olay yerinde yaşamını yitirdi

Emniyet tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında saldırının saat 22:40 sularında gerçekleştiği ve itfaiyecinin başına vurulmasının ardından 22:43'te ilk yardım ekiplerine haber verildiği kaydedildi. Sağlık görevlilerinin bir dakika içerisinde gelerek müdahale etmelerine rağmen, 50 yaşındaki itfaiyeci olay yerinde hayatını kaybetti.

7 kişinin tamamı tutuklandı

Saldırıya karışan 7 kişilik grubun tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 gençten 6'sının Alman, birinin İtalyan pasaportu olduğu; Almanlardan 2'sinin aynı zamanda Türk pasaportu taşığı kaydedildi. Saldırının ana şüphelilerinden biri ise Alman dışında Türk ve Lübnan pasaportu taşıyor.

HABERE YORUM KAT