Almanya'ya kaçak girmeye çalışan 2 Türk yakalandı

Almanya'ya kaçak girmeye çalışan 2 Türk yakalandı

Almanya'ya kaçak olarak girmeye çalışan 2 Türk vatandaşı, Münih'te yapılan polis kontrolünde yakalandı. Araçta bulunan diğer Türk'ün de ehliyeti sahte çıktı.

MÜNİH - Alman polisinden yapılan açıklamada, A8 otobanında yapılan olağan kontroller esnasında içinde 4 kişinin bulunduğu bir araç durduruldu. Araçta bulunan 2 kişinin Türk vatandaşı olduğu ve Almanya'ya yasa dışı şekilde girmeye çalıştıkları ifade edildi.

Araçta bulunan diğer 2 kişininse İsviçre'de ikamet ettikleri, buna rağmen birinin ehliyetinin İspanya'da sahte olarak düzenlenmiş olduğu tespit edildi. 

Schwarzbach yakınlarında durdurulan araçta, 19 ve 34 yaşlarındaki kimlik belgeleri ve ülkeye giriş izinleri bulunmayan 2 kişi indirildi. 

İsviçre'de ikamet adresi bulunan 2 kişi hakkında kaçakçılık şüphesiyle soruşturma başlatıldı. 37 yaşındaki yedek sürücünün İspanya'dan edinilmiş olan ehliyetine de sahte olduğu gerekçesiyle el konuldu. Bu kişi hakkında ayrıca resmi belgede sahtecilikten suç duyurusunda bulunuldu.

Sürücü ve yedek sürücü 600 avro para cezası ödedikten sonra, İsviçre'de ikamet iznine sahip olduklarından yola devam edebildiler. 

HABERE YORUM KAT